Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ziua mărțișorului alături de tinerii cu Sindrom Down din Oradea


DEBUT JURNALISTIC

sindrom2Ziua mărțișorului, aflată la a X-a ediție a fost marcată de o expoziție cu lucrări create manual de persoanele suferinde de sindromul Down, cât și de un spectacol cu actori și păpuși, evenimente artistice  desfășurate la Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” din Oradea.

Colaborarea tradițională dintre Centrul ”Iedera”, dedicat persoanelor cu Sindrom Down și Biblioteca Județeană durează de mai bine de un sfert de secol.

Evenimentul, considerat de public deosebit de reușit i-a reunit pe tinerii dornici de a prezenta minunatul lor eșantion de creație, rezultatul fiind de excepție. Pe lângă expoziția de cadouri și mărțișoare confecționate din ghips și pictate cu migală, tinerii i-au impresionat pe privitori prin încântătoarea piesă de teatru ” Turtița”, coordonată de prof. Nela Axinte, un spectacol complex, care îmbină jocul actorilor cu mânuirea păpușilor.

sindrom3Nela Axinte, regizoarea piesei de teatru, voluntară a Centrului Iedera a precizat că piesele jucate nu sunt doar un motiv pentru a captiva publicul, ci și o modalitate de exprimare al lor, o dovadă prin care tinerii se simt mai puțin dependenți de familie și de asistenții sociali care îi acompaniază. Minunatele cuvinte rostite de tineri au fost impresionante, mărturisind cât de mare este iubirea acestora pentru ființa care le-a oferit viață dar și pentru persoanele care le oferă afecțiune și îi îndrumă în viață.

Doamna Luminița Anghel, a evidențiat scopul activității, acela este de a valorifica și răsplăti persoanele cu handicap, pregătirea unei astfel de munci reușind să dureze mai multe luni.

Alexandra Sas, elevă la Liceul Lucian Blaga Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *