Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Misiunile pompierilor militari bihoreni în perioada 17-19 martie 2017  


Intervenții ale SMURD Bihor

În intervalul 17 – 19 martie, echipajele SMURD Bihor au desfășurat 60 de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență, persoanele asistate prezentând diverse afecțiuni.

Incendii la locuințe

În data de 18 martie 2017, la ora 19, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “CRIȘANA” al județului Bihor a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs în municipiul Oradea, calea Sântandreiului, ca urmare a unei defecțiuni de natură electrică la sistemul de încălzire.

La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate două echipaje de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea.

În urma incendiului a ars acoperișul centralei termice pe o suprafață de aproximativ 6 mp, respectiv s-a degradat cazanul de încălzire.

În data de 19 martie 2017, la ora 2, ISU ”Crișana” a fost anunţat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă situată în localitatea Ginta, comuna Căpâlna. La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate două echipaje de stingere cu apă şi spumă, precum şi un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Gărzii de Intervenţie Tinca.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuinţă. S-a acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, precum  şi pentru protejarea clădirilor învecinate.

În urma incendiului a fost distrusă în totalitate locuinţa cu bunurile aflate în interior.

După efectuarea cercetării cauzei probabile s-a stabilit că incendiul s-a produs ca urmare a folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Incendii de vegetație uscată

În perioada 17 – 19 martie 2017, echipajele subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au acționat pentru stingerea a șase incendii produse la terenuri situate în localitățile Oradea, Corbești, Cuzap, Peștere și Miersig. Suprafața totală afectată de arderea vegetației uscate a fost de aproximativ 70 de hectare.

Asanare de muniție

În data de 17 martie 2017, la ora 16, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “CRIȘANA” al județului Bihor, a fost solicitat să intervină în municipiul Oradea, pentru asanarea unui element de muniție, găsit de un cetățean pe timpul lucrărilor de primăvară în grădina proprie.

În urma activităților de cercetare și identificare, s-a stabilit că este vorba de un proiectil de calibru 122 mm, provenit din al doilea război mondial, echipajul efectuând activitățile de ridicare, transport și depozitare conform procedurilor.

Salvări de persoane

 În data de 17 martie 2017, la ora 20,15, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei persoane căzute în albia Crișului Repede, în municipiul Oradea, în aval de podul Sf. Ladislau. La fața locului s-au deplasat, din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, două echipaje de intervenție, precum și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă. Victima, o persoană de sex masculin în vârstă de 23 de ani fost scoasă la mal și predată echipajului TIM pentru acordarea ajutorului medical de urgență, aceasta fiind în hipotermie.

Maiorul Ciprian Tămaș, ISU ”Crișana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *