Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”1 Martie călător vă aduce un mărțișor”


Primăvara a debutat oficial la Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal săptămâna trecută când, între 22 – 27 februarie a.c., s-a derulat programul 1 Martie călător vă aduce un mărțișor.

Organizat de Secția de Etnografie și cea de Relații Publice și Expoziții, în colaborare cu Secția de Științele Naturii și Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Liceul de Arte Oradea, evenimentul a cuprins ateliere de confecționat mărțișoare tradiționale, prezentări PowerPoint ale sărbătorilor de primăvară: Dragobetele și Mărțișorul și vizite ghidate, activități care au beneficiat de prezența a cca 400 de participanți: două clase de elevi de la Școala „Oltea Doamna” însoțiți de prof. Ruzsa Natalia și prof. Ramona Bireș, 5 clase de elevi de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, însoțite de prof. Olga Trif, prof. Livia Ghiurcuță,  prof. Ioana Mladin și prof. Ballo Erika, două clase de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, însoțite de prof. Aurelia Susan și prof. Sânziana Neșiu, o clasă de elevi de la Școala „O. Goga”, cu prof. Florica Șandra, două clase de la Școala Brusturi, însoțite de prof. Szilagyi Georgiana, două grupe de copii de la Grădinița 30, structura 47, cu educatoarele Simona Cata, Manuela Moale, Nicoleta Mureșan și Mirela Joja, o grupă de copii de la Grădinița 30, structura 31, cu educatoarele Alexandra Purtan, Mirabela Murg și dr. Lucia Negrău, directoare. La atelierele de creație s-au mai înscris și 8 adulți, însoțiți de copii. Menționăm, de asemenea, participarea celor 12 elevi voluntari de la Liceul de Arte Oradea, care s-au implicat și au contribuit, alături de prof. coordonator Nada Panait, la derularea cu succes a atelierelor.

Târgul de mărțișoare tradiționale, care a avut loc timp de trei zile, de vineri până duminică, a adus un număr de 380 de curioși și cumpărători în parcul Muzeului Țării Crișurilor, contribuind la succesul înregistrat de acest eveniment.

Programul s-a încheiat duminică, 27 februarie 2022, și a fost marcat de un spectacol de muzică tradițională susținut de Liana Reștea și de elevele de la Liceul de Arte Oradea, sub coordonarea prof. Florina Burdaș.

 

Conducerea Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *