Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Regenerarea pădurii bihorene, în ”Luna Plantării Arborilor”


regenerare2Aşa cum se obişnuiește în fiecare an cu ocazia deschiderii „Lunii Plantării Arborilor”, Direcţia Silvică Bihor desfăşoară câteva acţiuni dedicate naturii în general şi pădurii în special.

Câteva dintre activitățile și acţiunile desfăşurate în perioada 15 – 20 martie:

Deschiderea „Lunii Plantării Arborilor” s-a desfășurat în data de 15 martie 2017.

Profesori şi elevi de la Școala Internațională Agora și de la Șc. Gimnazială ”Szacsvay Imre”, în colaborare cu Direcţia Silvică Bihor, au participat în data de 17 martie la o acțiune de plantat în șantierul de împădurire situat în raza O.S. Oradea, în zona Hidișelul de jos, în suprafață totală de 1,8 ha.

regenerare3Au participat 20 de copiii (clasele V – VIII) de la Școala Internațională Agora însoțiți de 2 cadre didactice, fiind urmați de 50 elevi din ciclul gimnazial de la Șc. Gimnazială ”Szacsvay Imre” însoțiți de doamnele prof. Anca Mihalache și Eliza Tăut. S-au plantat câteva sute de puieți din speciile Gorun, Stejar pedunculat și Cireș.

Tot în data de 17 martie 2017 dar în raza O.S. Remeți, pe suprafața de 0,35 ha, 20 de reprezentanți ai SRI Bihor au plantat cca. 1500 puieți forestieri din speciile Brad, Fag și Paltin de munte.

Următoarea întâlnire într-un șantier de împădurire cu iubitorii de natură are loc vineri 24 martie 2017, când în același loc sunt așteptați elevii școlilor orădene ”Oltea Doamna” și Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și o acțiune de voluntariat organizată în parteneriat cu SC ”Celestica” Srl Oradea.

Trebuie menționat că vremea este destul de avansată fapt care face tot mai dificil de a organiza, după aceste date, alte asemenea acțiuni în zonele de câmpie.

Ing. Mircea Faur, de la Direcția Silvică Bihor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *