Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Holcim donează 190 de tone de ciment pentru a ajuta 1.200 de familii sărace


Holcim România continuă seria proiectelor începute anul trecut, prin sprijinirea comunităților locale. Astfel în aprilie 2015 compania a reabilitat terenul de sport al celui mai important colegiu din Focșani, ca urmare a câştigării de către elevi şi profesori a concursului pe ţară ”Holcim îți premiază şcoala cu un teren de nota 10”. Pe parcursul competiţiei, elevii şi profesorii au semnalat lipsa infrastructurii de sport. Este şi motivul pentru care Holcim a decis să continuie reabilitarea terenurilor de sport sub deviza: „Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune”.

De la cele două fabrici din România, Aleşd şi Câmpulung, Holcim donea în al doilea an de proiect, cantitatea de 190 de tone de ciment, echivalentul a 4.800 de saci, în cadrul programelor de construcție şi renovare, ajutând organizaţia Habitat pentru Umanitate România. Cimentul este direcționat spre șase proiecte de anvergură, în mai multe localități din țară, în sprijinirea familiilor cu venituri mici sau pentru regularizarea unor cursuri de apă menite să protejeze case și gospodării. Bunăoară la Moinești, cimentul va fi folosit pentru construcția a două duplexuri de care vor beneficia patru familii, la Ploiești, pentru construcția a patru case duplex, de care vor beneficia patru familii, la Mediaș, pentru renovarea unui centru vocaţional de training şi construirea unui bloc cu 15 locuinţe pentru persoane sărace. Alte cantităţi de ciment merg în zonele expuse inundațiilor, în Moldova, pentru consolidarea elementelor de protecţie la viituri: şanţuri şi canale de drenaj ale viiturilor, supraînălțarea zidurilor de protecție, a fundațiilor unor garduri. O familie din Gorj cu opt copii, a cărei casă se află în stare avansată de degradare va fi reparată cu cimentul de la compania Holcim. Este nevoie urgentă de material de construcţie în județele Olt şi Dolj pentru reabilitarea caselor a 260 de familii extrem de sărace și renovarea a două școli din comunități vulnerabile.

Holcim a decis ca şi în acest an, sprijine proiectele sociale din ţara noastră, ca parte a strategiei companiei privind dezvoltarea durabilă”, a declarat doamna Alina Cristea, Managerul Departamentului de Dezvoltare Durabilă la Holcim România.

La rândul său Iolanda Burtea, Managerul Fundaţiei Habitat pentru Umanitate din România precizează: “Peste 5 milioane de români locuiesc în condiții sărăcăcioase. Suntem extrem de bucuroși că împreună cu Holcim România punem fundația unei vieţi mai bune celor 1.200 de familii defavorizate”.

S-a trecut direct la acţiune odată cu începutul noului an.

Biroul de presă „Holcim” România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *