Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

I.S.U. ”Crișana” în prima linie pentru salvarea de vieți și bunuri materiale


Statistica controalelor:

Între 20 – 24 martie, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a efectuat 40 de controale la 3 localităţi, 11 instituţii şi 26 de operatori economici, în cadrul cărora au depistat 322 de încălcări ale normelor care reglementează activitatea în domeniul situaţiilor de urgenţă, 79 dintre acestea fiind remediate operativ pe timpul verificărilor.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale,  dintre care 126 de avertismente şi 39 de amenzi în valoare de 90 500 lei. De asemenea, pe timpul controalelor la obiectivele menţionate, Inspecţia de Prevenire a organizat şi desfăşurat 39 de exerciţii evacuare și intervenție şi 39 de instruiri cu personalul de pe locul de muncă şi cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, continuând totodată activităţile de informare preventivă în cadrul unităţilor de învăţământ.

Intervenţii ale SMURD

Între 24 – 26 martie, echipajele SMURD Bihor au desfășurat 50 de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat şi a asistenţei medicale de urgenţă, intervenind la 5 accidente rutiere și la 45 de cazuri medicale.

Incendii de vegetație uscată

Între 24 – 26 martie 2017, echipajele de pompieri militari din cadrul Stației Valea lui Mihai, Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, Stației de Pompieri Ștei și Detașamentului de Pompieri Marghita au acționat pentru stingerea a cinci incendii produse, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, la terenuri virane din Valea lui Mihai, Oradea (pe strada Santăului și Calea Borșului ), Pietroasa și Marghita, evenimente soldate cu arderea vegetației uscate pe o suprafață de peste 14 hectare.

Misiune de salvare a unei persoane

Vineri, 24 martie, un apelant  al numărului unic 112, solicita intervenţia echipajelor specializate pe strada Samuil Micu Klein din Sânmartin,  pentru salvarea unei persoane aflate într-o posibilă situaţie de urgenţă.

La faţa locului, s-au deplasat cu operativitate pompierii militari din cadrul Gărzii 1 Mai, care, în mai puţin de zece minute de la primirea apelului, au pătruns, cu ajutorul scării culisabile, în apartamentul indicat de apelant (situat la etajul 2 al unui bloc de locuințe),  găsindu-l pe proprietar, căzut într-una dintre încăperi, în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se mişca, prezentând suspiciune de fractură de femur.

Bărbatul, în vârstă de 75 de ani, a fost predat de forţele de intervenţie unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care l-a a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

Animale și bunuri salvate

Tot vineri, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din cadrul unei gospodării situate în localitatea Cetea, comuna Borod.

Pagubele au fost limitate la aproximativ șase metri pătrați a acoperișului construcției afectate de flăcări, fiind salvate totodată și două capre, aflate în interiorul adăpostului în momentul producerii incendiului. Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o fumatul în locuri nepermise.

Stingere incendiu la un teren viran și la un autoservice

Sâmbătă, 25 martie, în jurul orei 17,40, echipajele Stației de Pompieri Ștei au fost alertate pentru stingerea unui incendiu produs pe strada 13 Septembrie din localitate.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta la un teren viran și la acoperișul unui atelier de întreținere și reparații autovehicule, realizând simultan dispozitive de protecție a clădirilor situate în apropierea focarelor de incendiu.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului produs la autoservice, propagarea focului de la vecinătăți, incendiul manifestat la vegetația uscată de pe terenul învecinat amenințând să se extindă și la alte două clădiri aflate în proximitate.

Ca urmare a producerii evenimentului, a ars o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați din acoperișul atelierului.

Forțele de intervenție au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor atât la întreaga construcție, cât și la un restaurant și la sediul unei societăți comerciale învecinate.

Căpitanul Camelia Rosca, Purtător de cuvânt al ISU ”Crișana”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *