Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Două lansări de carte în patru zile, semnate de membri ai UZP Bihor și de prietenii noștri


Continuand buna traditie prin care jurnalistii sunt si scriitori de carte, nu numai de reportaje, eseuri, analize si comentarii, joi 22 si luni 26 octombrie, 2 volume, tematic diferite, vor putea constata aprecierea publicului oradean, cu ocazia lansarilor programate a se desfasura in totatatea locuri publice prestigioase:

Joi 22 octombrie 2015 la ora 17, la Liceul Ortodox Episcop “Roman Ciorogaru”, fostul  Liceu Industrial nr. 2 – CFR “Dimitrie Leonida”, colegul nostru, jurnalistul Profesor-inginer CONSTANTIN BUTISCA, autorul cartii monografice “AMINTIRI DIN LICEUL CFR”, dascalul care a trudit patru decenii in slujba educarii noii generatii, invita publicul tanar si senior sa participe la lansarea celei de-a 11 creatii a domniei sale. Cartea, pe care autorul va oferi autografe, vine sa completeze o activitate de 15 ani, in care a publicat neobosit cuvinte incrucisate, pentru deliciul si preocuparile intelectuale ale rebusistilor din tara si de peste granite. Tinem sa-i adresam felicitari pentru calitatea si perseverenta cu care publica.

Luni 26 octombrie sala mare, general “Traian Mosoiu” a Primariei Oradea va gazdui un alt eveniment publicistic, asemeni altor sute, in care va fi lansata o alta opera monografica, de aceasta data despre ierarhul Bisericii Greco- Catolice, Parintele-Episcop VALERIU TRAIAN FRENTIU, Cartea constituie rodul cercetarii si trudei in ale scrisului, semnate de universitarii SILVIU SANA si TIBERIU CIORBA, la origine jurnalist, in perioada cand studia la universitate. Recenzia si adnotarile critice pe margine a creatiei vor fi rostite de Preasfintia Sa Parintele-Episcop Greco-Catolic, VIRGIL BERCEA si mireanul istoric, Prof. Univ. Dr. BLAGA MIHOC, prestigios cercetator al istoriei locului si publicist de specialitate, a nu mai putin de 15 carti,  incepand din 1967.

In asentimentul personalitatilor implicate, imi permit sa va invit cu drag sa participati efectiv si afectiv, la aceste momente unice ale zilelor noastre.