Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Avion de vânătoare comun, pentru securitate și apărare europeană


Autoritățile franceze și germane au căzut de acord să dezvolte un avion de vânătoare comun la nivel european, această măsură având drept obiectiv să consolideze cooperarea în domeniul securității și apărării, potrivit unui document emis după ședința comună a guvernelor de la Paris și Berlin.

Cele două state urmează să prezinte, până la mijlocul anului următor, un proiectpentru dezvoltarea noului avion, potrivit documentului. Guvernele au fost de acord să stabilească un cadru de cooperare pentru dezvoltarea următorului model al elicopterului de atac Tiger și pentru rachete tactice sol-aer. Documentul mai menționează faptul că cele două țări au căzut de acord să coopereze în ceea ce privește achiziționarea de sisteme terestre, inclusiv tancuri și artilerie.

 

În document se mai afirmă că noul aparat de zbor ar urma să înlocuiască Eurofighter Typhoon și Dassault Rafale, avioane folosite de aviația germană, respectiv cea franceză.

Deocamdată nu se menționează nimic despre un eventual rol al celorlalte țări din proiectul Eurofighter în ceea ce privește dezvoltarea noului avion de vânătoare european.

Vasilică Ichim, PressOradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *