Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Acţiunile polițiștilor de frontieră pentru stoparea migraţiei ilegale


În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat doi cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care au încercat să iasă ilegal din ţară, spre Germania.

În data de 15 iulie 2017, în jurul orei 22, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borş, județul Bihor, au oprit în trafic un autoturism taxi care se deplasa pe comunicaţia Borş-Santău Mic şi în care se aflau, ca pasageri, doi cetățeni străini.

Poliţiştii de frontieră i-au legitimat pe cei doi, iar aceştia au prezentat documente de solicitanţi de azil, fiind apoi duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş  pentru cercetări.

În  cadrul primelor verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste de 18, respectiv 33 de ani. Ambii au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să treaca ilegal frontiera si aveau ca destinatie finala Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat din România care a încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de o copie laminată a documentului său de identitate.

În data de 15 iulie 2016, ora 16,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, o persoană de sex masculin, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile române.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu întruneşte condiţiile de fond ale unuia autentic, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este Niculaie S, în vârstă de 58 de ani, din judeţul Vâlcea.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a pierdut documentul original, şi-a laminat prin metode proprii un xerox color după cartea de identitate, pe care o deţinea la domiciliul său. A recurs la această metodă, pentru că dorea să meargă la muncă în străinătate şi nu mai putea aştepta să-i fie eliberat un nou document.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celui în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Trei urmăriţi general depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat trei persoane căutate de autorităţi, pe numele lor fiind emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

* În data de 15 iulie 2017, în jurul orei 13, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Marius C., în vârstă de 31 de ani, din judeţul Constanţa, pasager într-un autoturism marca BMW.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Tânărul avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de 9 luni.

* Câteva ore mai târziu, la acelaşi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile la frontieră cetăţeanul român Elena T, în vârstă de 39 de ani. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele femeii era emis, de către autorităţile germane, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice. Femeia avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de 8 luni.

* La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile la frontieră cetăţeanul român Doru D, în vârstă de 26 de ani.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a liniştii şi ordinii publice Tânărul are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor, care au fost predate unor echipe operative din cadrul I.P.J. Arad pentru luarea măsurilor legale.

 

Comisarul şef, Laura Bondar, Purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *