Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Concursul European ”Varadinum Dance Festival, 2017”, cu 200 de perechi


Oradea și Stațiunea Balneară Felix devin în perioada 17 – 22 iulie 2017 ”Ringuri Regale ale Dansului Sportiv”. Concursul internațional ”Varadinum Dance Festival” organizat de Clubul de Dans Sportiv”Stephany” din Oradea, programează în ajun, vernisajul expoziției personale de fotografii artistice, semnată de Rob Ronda, la Muzeul Cetății și a Orașului Oradea, în prezența autorului olandez, cel mai prestigios fotoreporter de dans sportiv din lume. În sălile de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” se găsesc instalate peste 100 de fotografii color, realizate cu mare  măiestrie artistică de reputatul artist fotograf olandez. În după-amiaza primei zile are loc Colocviul Internațional intitulat ”Modalități de atragere a tineretului pentru practicarea și popularizarea dansului sportiv”.

Cea de-a doua zi este rezervată concursului propriu zis ”Varadinum Dance Festival 2017”,  între orele 10– 22.

În ringuri evoluează 200 perechi de sportivi din 21 de țări: Azerbaijan, Belgia, Belarus, Cehia, Federația Rusă, Germania, Italia, Israel, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, San Marino, Slovenia, Spania, Turcia, Ungaria și  România.

Partea a treia a Regalului de dans sportiv european are loc în sălile special pregătite ale Hotelului ”Internațional” din Băile Felix, unde se desfășoară un Seminar de dans internațional, la care participă cei mai reputați antrenori ai lumii.

Lectorarele sunt exemplificate de cei mai prestigioși campioni conyinenteli. Organizatorii Regalului European de Dans Sportiv, Noémi și István Tóth, multiplii campioni de dans sportiv ai României, sunt acum, managerii Festivalului.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *