Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Întâlnirea Deputatului Gheorghe Bogdan, la Beiuș, cu conducerea C.N.A.D.N.R


Deputatul PSD, Gheorghe Bogdan s-a întâlnit în zona Beiuș, la Drăgănești, pe traseul DN76, cu reprezentanți din conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. și din Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj Napoca. La solicitarea domnilor deputat Gheorghe Bogdan și Ovidiu Banda, primarul comunei Drăgănești, specialiștii din compania de resort au analizat, în teren, posibilitatea extinderii lucrărilor de reabilitare a DN76 până la prima casă de la intrarea principală în comună, propunere ce ar însemna, de fapt, o reducere cu 10-15 m a tronsonului respectiv, fără afectarea proprietăților sau a lucrărilor edilitare aflate pe respectiva porțiune.

În urma discuțiilor purtate cu Eugen Cecan, șeful DRDP Cluj Napoca, deputatul bihorean a fost informat în legătură cu stadiul lucrărilor de pe DN76.

Situația este următoarea:

  • Tronsonul Oradea – Dealul Bitii a fost împărțit în trei loturi. La începutul săptămânii viitoare va apărea, în sistemul electronic de achiziții publice, licitația pentru execuția primilor 15 km din traseu. Astfel, pe ruta Oradea – Băile Felix se vor realiza poduri, podețe, rigole, ziduri de sprijin și va fi urnat un nou strat de uzură.
  • Pe tronsonul Ștei – Dealul Bitii, lucrările ce constau în poduri, podețe, rigole betonate și turnarea unui nou strat de uzură peste cel existent urmează să fie finalizate în acest an.
  • Pe tronsonul Ștei – Vârfurile, în lungime de 33,31 km, lucrările vor continua și în acest an, preconizându-se finalizarea lor în luna noiembrie.

În ceea ce privește lucrările de pe DN76 din intravilanul municipiului Beiuș, care nu fac obiectul proiectului de reabilitare, acestea vor fi reluate săptămâna viitoare din fondurile Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. Lucrările vor demara cu asfaltarea drumului de la intrarea în Beiuș dinspre Drăgănești și până la ieșirea înspre Pocola, fiind luate în calcul și amenajarea celor două sensuri giratorii din urbe: de la intersecția cu Stâna de Vale, respectiv a girației din centru, din imediata vecinătate a bisericii ortodoxe.

În perioada imediat următoare va fi dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de realizare a variantei ocolitoare Beiuș-Finiș-Tărcaia-Drăgănești-Rieni-Ștei-Lunca, care are o lungime de 27,23 km și pentru care a fost semnat contractul de lucrări pe 5 octombrie 2016 cu firma Copisa Constructora Pirenaica S.A.

Lucrările la centura Beiuș-Ștei beneficiază de fonduri guvernamentale, putând fi demarate în bune condiții încă din acest an. Valoarea lucrărilor se ridică la 280 de milioane de lei. Termenul de finalizare a fost estimat pentru 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *