Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Competiția ”Visit Oradea Streetball 2017” s-a încheiat duminică, 6 august


După două zile de baschet 3×3 în Piața Unirii, dar și la Arena Antonio Alexe (acolo unde s-au disputat semifinalele și finala categoriei open, respectiv finalele la masculin, sub 18 și peste 35 ani, ca urmare a ploilor căzute în municipiul Oradea în cursul serii de duminică, atunci când a fost programată sesiunea finalelor), se poate spune că streetball-ul este o disciplină îndrăgită de orădeni, la fel ca baschetul clasic.

Sportivii au fost în număr consistent la toate categoriile de vârstă, dar și   publicul a fost numeros, fie că vorbim despre familii, prieteni și aparținători, ori despre simpli trecători, toți au gustat din noul sport olimpic. Astfel, în gradene sau pe lângă terenuri au putut fi identificate multe nume din baschetul orădean, precum Zoltan Gellert, Laci Lazar, Gabi Viciu, Șerban Sere, Levente Szijarto, o serie de antrenori care activează în baschetul juvenil orădean, alături de elevii lor, fie participanți la acest eveniment, fie din postură de spectatori.

Competiția s-a bucurat de multe concursuri pentru copii, public și jucători. De asemenea, au fost momente prin intermediul cărora două dintre gloriile sportului orădean au fost onorate de organizatorii de la Sport Arena Streetball. Este vorba despre luptătorul de MMA, Sandu Lungu, respectiv cel mai titrat baschetbalist român, Levente Szijarto. Buna dispoziție a fost întreținută de muzică, însoțită de multă voie bună.

Categoria open masculin a fost adjudecată de echipa ”Dzakovi 3×3”, după o finală 100% sârbească, disputată în compania lui Extra Auto Vrbas. Rezultatul final al ultimului joc a fost de 21-12 în favoarea echipei din care a făcut parte Djordjo Djordjic, jucător ce a petrecut două sezoane la CSM Oradea, între 2005 și 2007. Este vorba despre primele sezoane ale roș-albaștrilor în primul eșalon baschetbalistic al României. De notat că din echipa învinsă s-a remarcat un jucător care va face pasul spre Liga universitară nord-americană din toamnă. Numele lui este Martin Lakovic, jucător format de Partizan Belgrad.

În penultimul act al categoriei open masculin a avansat și o echipă orădeană, formată din Gabor Demjen, Janos Madaras, Daniel Ciuciui și Mihai Mesaros.

Întrecerea sub 14 ani masculin a fost adjudecată de orădenii de la Dream Team. Echipa a fost alcătuită din Vlad Marinău, George Vicaș și George Usca. Ei au fost campioni ai României la minibaschet în 2015 și medaliați cu bronz la sub 14 (U14) masculin în acest an.

Învingătorii celorlalte categorii:

Open Feminin – Agro Squad (din București). Componența – Sonia Vilcinschi, Alexander Anghel, Mihaela Chelariu, Alexandra Chițanu.
Sub 18 masculin echipa Young Buckets (din Arad) Componența: Cristian Mocritchi, Marius Iliescu, Raul Rusu.
Sub 18 feminin echipa Wildcats (din Arad). Componența: Diana Spinean, Ariana Kelemen, Patricia Gadarici, Paula Alexandra Popa.
Sub 14 feminin echipa din Salonta. Componența: Ștefania Tanasz, Denisa Curpaș, Krisztina Danicska, Andra Jurca.
Peste 35 masculin echipa Lazy Me (din Oradea). Componența: Norbert
Szilbereisz, Csaba Kiss, Istvan Jakab, Arpad Zsolt Szanto.

Ediția inaugurală a întrecerii ”Oradea Streetball” a fost organizată de Sport Arena Streetball, în colaborare cu Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea și CSM Oradea. Evenimentul face parte din cadrul circuitului național Sport Arena Streetball Tour. Turneul de la Oradea a avut parte de un sponsor local, Bellotto, care a realizat echipamentul de joc.

Adrian Micinic, CSM Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *