Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Carnavalul Florilor” a etalat măiestria creatorilor peisagiști


Luni,  în parcarea de pe B-dul Decebal nr. 3, au sosit cele patru care alegorice de la Debrețin, anunțate în cadrul Festivalului „Carnavalul Florilor”. Zeci de orădeni au așteptat cu nerăbdare sosirea acestora, după care cei prezenți și-au făcut poze cu ele.

Carele au putut fi admirate și fotografiate în parcare până la ora 14, după care au plecat însoțite de „Ansamblul Folcloric Bihorul” pe traseul B-dul Decebal – str. Tudor Vladimirescu – sosind în Piața Unirii la aprox. ora 15,30.

La ora 16, „Ansamblul Folcloric Bihorul” a susținut un alt moment artistic în Piața Unirii.

Carul comun celor două orașe Oradea – Debrecen are ca simboluri leul, îngerul, cetatea și cartea, reprezentând astfel valorile comune ale celor două comunități: credința creștină, vitejia celor două comunități împotriva armatelor cotropitoare și cultura ca temelie a dezvoltării.

Un alt car alegoric a reprezentat, la mari dimensiuni, coroana Sfântului Ștefan lucrată în flori. Altul înfățișa un păstor cu oile – simbol al vieții pastorale și a împlinirii a 500 de ani de religie reformată. Ultimul car, realizat de centrul comercial Forum, prezenta imaginea a doi mamuți.

În Piața Unirii, carele alegorice au ajuns la 15,30, continuă târgul de produse tradiționale „Târgul Gusturilor din Valea Ierului”, care a reunit peste 30 de meșteșugari din județele Bihor și Satu-Mare.

„Carnavalul Florilor” este organizat în Debreţin de 48 de ani, iar în urma colaborării dintre administraţiile locale din Bihor şi Hajdu-Bihar, unele dintre carele alegorice pot fi admirate din anul 2005 şi în Oradea.

În peste 20 de ani, cooperarea oraşelor Oradea – Debrecen s-a consolidat și, la fiecare nouă ediție a Festivalului „Carnavalul Florilor”, cele două orașe au contribuit la realizarea carului alegoric comun.

Vasilică Ichim. OradeaPress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *