Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Capturi record” de contravenienți, în zilele sfârșitului de săptămână


Peste 265 de conducători auto care au depășit limitele legale de viteză au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri în acţiune, la sfârșit de săptămână.

În perioada 25 – 27 august, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 354 de  sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 132.080 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 25 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare, au fost constatate șapte infracţiuni şi nouă tamponări.

265 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 33 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 10 sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancționați 11 bicicliști, iar 32 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Excesul de viteză în trafic, sancţionat cu fermitate de poliţiştii bihoreni.

Astfel, sâmbătă dimineața, pe strada Ogorului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 36 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 127 km/h, înregistrată cu aparatul radar mobil laser (pistolul radar), în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

O oră mai târziu, tot pe strada Ogorului a fost depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 124 km/h, înregistrată cu pistolul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

De asemenea, duminică, 27 august, la ora 9,50, pe D.N. 1, în localitatea Topa de Criș, județul Bihor, a fost depistat în trafic un bărbat de 65 de ani, din Italia, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 113 km/h, înregistrată cu pistolul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50km/h.

În aceeași localitate bihoreană a fost depistat în trafic un orădean de 57 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 119km/h, înregistrată cu pistolul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Duminică, 27 august a.c., la ora 09.10, pe D.N. 1, tot în localitatea bihoreană Topa de Criș, un alt bărbat de 44 de ani, din Italia, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 103km/h, înregistrată cu pistolul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

 

ATENŢIE!

 – Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

Și în alte localități, bihorenii au fost implicați în evenimente rutiere fără victime, în timp ce conduceau sub influența alcoolului.

Vineri, 25 august, la ora 17, pe drumul județean 792/A, în localitatea bihoreană Husasău de Tinca, un bărbat de 49 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar. În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că salontanul de 49 de ani prezenta o concentrație alcoolică de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Postului de Poliție Husasău de Tinca din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Tinca / Cercetați penal pentru conducere fără permis.

Duminică, 27 august, la ora 15,30, pe strada Victoriei din localitatea bihoreană Tinca, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din comuna Tinca, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, sâmbătă, 26 august, la ora 17,15, în localitatea Tinca a fost depistat, în trafic, un minor de 15 ani, din comuna Tinca, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. În ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

A T E N Ț I E!

OBLIGAȚIILE CONDUCĂTORULUI AUTO ÎN CAZ DE ACCIDENT RUTIER:

Recomandări preventive adresate conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu se prezintă la unitatea de poliție competentă în situația implicării într-un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane:

 În situația în care, conducătorii auto sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuvințarea poliției.

 Părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului, fără încuviinţarea poliţiei, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

 Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat:

– să ia măsuri de anunțare imediată a poliției,

– să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului și

– să nu părăsească locul faptei.

În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoștință de producerea unui astfel de accident este obligat să anunțe de îndată poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.

Alina Dinu, IPJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *