Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Peste 40 de metri cubi de lemn de foc furat, dar depistat de polițiști


Peste 40 de metri cubi de cherestea și lemne de foc fără documente legale au fost confiscați de polițiștii Compartimentului Delicte Silvice, în acțiune.

Miercuri, 6 septembrie, polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat împreună cu polițiști de frontieră din cadrul P.T.F. Borș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În cadrul acțiunii au fost controlate șapte autovehicule care efectuau transport de material lemnos, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei, potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010. Totodată, polițiștii bihoreni au confiscat 34,65 metri cubi de cherestea și alți 5,5 metri cubi de material lemnos fără documente legale, în valoare totală de 19.240 lei. În cadrul acțiunii a fost confiscată și o semiremorcă cu care a fost efectuat un transport de material lemnos fără documente legale.

Astfel, miercuri, 6 septembrie, la ora 9, pe raza comunei Borș, județul Bihor, a fost depistat în trafic un bărbat de 58 de ani, din localitatea Târgu-Frumos, județul Iași, angajat al unei societăți comerciale din același județ, în timp ce transporta cu o autoutilitară cu semiremorcă 35 de metri cubi de cherestea de rășinoase, fără aviz de însoțire a transportului de material lemnos.

Față de societatea comercială respectivă a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar materialul lemnos fără documente legale, în valoare de 18.607 lei, a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Oradea. Totodată, conform prevederilor legale, polițiștii Compartimentului Delicte Silvice au confiscat și semiremorca cu care a fost efectuat transportul de material lemnos fără documente legale.

*

 Lemne de foc fără documente legale, confiscate de polițiștii din Aleșd

În seara aceleeași zile, la ora 22, pe strada Bartok Bela din localitatea Aleşd, județul Bihor, polițiștii Poliţiei Oraş Aleşd au depistat în trafic un bărbat de 24 de ani, din Aleşd, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără aviz de însoţire sau documente de provenienţă.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Aleşd, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Alina Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *