Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Jandarmii bihoreni onorați de misiunile încredințate de comunitate


Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor a executat, în primele 8 luni ale anului 2017, peste 200 de acțiuni de asigurare și menținere a ordinii publice, în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, din care 100 de acțiuni în zona centrelor de examen și evaluare la care s-au aplicat 2 amenzi contravenţionale în cuantum de 1.000 de lei. Alte 100 de acțiuni de menținere a ordinii publice în zona instituţiilor de învăţământ s-au finalizat cu 2 infracțiuni în care au fost implicați 4 autori.

 1. Măsuri de ordine publică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, cu ocazia desfăşurării probelor de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la examenele de Bacalaureat sesiunea Iunie 2017.
 2. Măsuri de ordine publică, pe timpul desfăşurării examenului de evaluare naţională pentru elevii claselor a –VIII–a.
 3. Măsuri de ordine publică, pe timpul desfăşurării examenului scris la Bacalaureat sesiunea Iulie 2017.
 4. Măsuri de ordine publică în zona instituţiilor de învăţământ, cu ocazia desfăşurării examenelor de certificare a calității profesionale pentru absolvenții din învățământul postliceal.
 5. Măsuri de ordine publică cu ocazia desfăşurării probelor scrise la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate din învățământul preuniversitar.
 6. Măsuri de ordine publică, pe timpul desfăşurării concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar.
 7. Măsuri de ordine publică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, cu ocazia desfăşurării probelor scrise la examenele de bacalaureat sesiunea august-septembrie 2017.
 8. Măsuri de ordine publică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, cu ocazia desfăşurării probelor de verificare a competențelor la examenele de bacalaureat sesiunea august-septembrie 2017.

Pentru anul şcolar 2017-2018, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor i-au fost date în responsabilitate un număr de 5 instituţii de învăţământ:

 • Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”;
 • Colegiul Economic „Partenie Cosma”;
 • Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”;
 • Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”;
 • Şcoala Gimnazială „Lucreţia Suciu”.

În anul 2017 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor a efectuat acţiuni de prevenire la instituţiile de învăţământ pe următoarele domenii:

 • Prevenirea consumului de droguri sau a altor substanţe halucinogene – 17 acţiuni (în cooperare cu Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor);
 • Prevenirea violenţei în instituţiile de învăţământ – 11 acţiuni
 • Prevenirea delincvenţei juvenile – 1 acţiune

Cu ocazia festivităţilor de deschidere a anului de învăţământ 2017-2018, atât la cele 5 instituţii de învăţământ date în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, cât şi la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleşd, jandarmii și-au făcut datoria cu cinste.

Săptămâna trecută a fost schimbată componența conducerii IJJ Bihor, noul comandant fiind numit maiorul Ioan Bogdan în locul colonelului Ioan Lup, avându-l ca prim adjunct pe lt.col Claudiu Seica. Ceremonialul s-a desfășurat în prezenţa împuternicitului inspector general al Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoș.

Le dorim activitate rodnică și sănătate !

Căpitanul Daniel Bizău, purtător de cuvânt al IJJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *