Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Gala Proiectelor Smart – Informatică pentru cei mici


Duminică, 17 septembrie, între orele 12 – 14, Gala Proiectelor Smart (deștepte) – Informatică pentru cei mici, are loc la Hotel Continental Oradea, sala Forum. Gala Proiectelor Smart este organizată de Asociația Smart Learning Center, ca finalizare a noului mod de aplicație și programare pentru copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani. Cei mai tineri şi mai entuzişti programatori orădeni îşi prezintă propriile proiecte, în limbajul SCRATCH,  la care au muncit cu mult elan în ultimele două luni. Interesul şi curiozitatea dar şi uşurinţa cu care copiii acumulează orice noţiuni noi legate de calculatoare, s-au situat cu mult peste nivelul aşteptărilor, chiar şi pentru organizatori.

Clubul de Informatică pentru copii este un program derulat de Asociația Smart Learning Center din Oradea şi care constă în cursuri de programare pentru copii între 7 și 15 ani.  Principiul de bază al acestor cusruri îl constituie de învăţarea prin jocă, stimularea creativităţii, a imaginaţieii şi dezvoltarea apetitului pentru informatica adevarată.

După patru luni de la primele cursuri, rezultatele sunt deja vizibile. Micii programatori au învăţat aici să „codeze”, să-şi dezvolte o gândire logică şi structurată cu ajutorul limbajului „Scratch”.

Acesta este un proiect al MIT (Massachusetts Institute of Technology),  un limbaj de programare gândit în scop educativ şi utilizat în peste 150 de ţări, care oferă o interfaţă intuitivă şi care îi ajută pe copii să  înveţe programarea prin joacă, într-un mod distractiv şi foarte potrivit pentru începători. Veţi putea urmări jocuri interactive create de copii, modul în care ei reuşesc să controleze computerul, să înţeleagă şi să explice ceea ce au realizat.

Sunt invitaţi toţi cei care doresc să îi încurajeze pe copii sau să afle mai multe despre activitatea noastră şi să se bucure alături de noi pentru că aceste mici realizări reprezintă o speranţa onestă pentru un viitor mai bun.

Prof. Rodica Ardelean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *