Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Festivalul Cultural ”Holnap” (Mâine), ediția a V-a, la Oradea


Asociaţia Culturală Holnap şi Revista Culturală Várad organizează a cincea ediţie a ”Holnap Feszt” (Festivalul ”Mâine”), care are loc la Casa Darvas – La Roche în 21 şi 23 septembrie.

În data de 21 septembrie, joi seara vă invităm la ”Studioul Szigligeti” (pe str. Moscovei) la spectacolul ”Kapufa és öngól” (Bară şi autogol), cu supratitrare în limba română.

În 22 septembrie, vineri după deschiderea festivalului de la ora 17,45, prezentăm volumul de nuvele Diógyerek al actorului Mátyás Zsolt Imre, după care, la ora 19 faceţi cunostinţă cu poeta Athena Farrokhzad, din Suedia şi a traducătorilor în limba română respectiv limba maghiară a volumului de poezie Alb pe alb. Participă actorii Ioana Dragoş Gajdo (Teatrul Regina Maria), Kovács Enikő (Teatrul Szigligeti).

Tot vineri, de la ora 21, la sala Studio Szigligeti este programat un moment ”performance” interpretat de studenţii facultăţilor de artă teatrală din Târgu Mureş şi Cluj Napoca, pe baza textelor tinerilor autori din Oradea.

În 23 septembrie, sâmbătă la ora 11, la cafeneaua ”Silent” discutăm liber, la o cafea, despre cultură, literatură cu participarea directorului general al Teatrului Naţional din Târgu Mureş, Gásparik Attila.

La ora 16,30 din nou la Casa Darvas – La Roche vom prezenta cartea venerabilului profesor şi istoric literar dl. Dánielisz Endre, după care vă facem cunoştintă cu doi dintre membrii Asociaţiei Tinerilor Scriitori din Ungaria (FiSZ).

La ora 19 are loc prezentarea volumului de eseuri despre teatru, scris de Gáspárik Attila (orădean de origine) . Actor, director general al Teatrului Naţional din Târgu Mureş, dl. Gáspárik intră în dialog cu spectatorii despre drumul său parcurs in viaţă, despre dragostea eternă pentru teatru.

Festivalul ”Holnap” se încheie la Studioul Szigligeti cu concertul formaţiei orădene Columbo’s Wife.

Biroul de presă al Festivalului Holnap (Mâine)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *