Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Fapte antisociale depistate și sancționate de polițiștii bihoreni


Bănuită că ar fi sustras 15 kg. de nuci dintr-o livadă, prinsă în flagrant de polițiștii din Sălacea.

Luni, 18 septembrie, la ora 11, polițiștii Postului de Poliție Sălacea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au surprins în flagrant o femeie de 31 de ani, din comuna Sălacea,  bănuită că tocmai ar fi sustras 15 kg. de nuci dintr-o livadă situată în extravilanul localității Sălacea, care aparține unei localnice.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii din Sălacea și restituit proprietarei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celei în cauză.

*

Lemne de foc fără documente legale, confiscate de polițiștii bihoreni.

Luni, 18 septembrie, la ora 13,30, pe drumul județean 676, în localitatea bihoreană  Sânnicolau de Munte, polițiști din cadrul Poliţiei Oraş Săcueni au depistat trei bărbați de 61, 42 și 37 de ani, toți din Săcueni, judeţul Bihor, în timp ce transportau cu căruțele 1,5 metri cubi de material lemnos, de esenţă salcie, fără documente de provenienţă.

Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodie la Ocolul Silvic Săcueni.

Tot luni, 18 septembrie, la ora 11,30, pe drumul județean 764/A, în localitatea bihoreană Budureasa a fost depistat în trafic un localnic de 26 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism 0,8 metri cubi de lemne de foc, de esență fag, fără a deține documente legale de proveniență.

De asemenea, a fost depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din comuna Budureasa, județul Bihor, în timp ce transporta cu un autoturism 0,5 metri cubi de lemne de foc, de esență fag, fără a deține documente legale de proveniență.

În ambele cazuri materialul lemnos a fost confiscat și depus la Ocolul Silvic Beiuș, iar conducătorii auto au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Tot luni, 18 septembrie, la ora 20, pe drumul județean 795, în localitatea bihoreană Tulca, polițiștii Secţiei nr.8 de Poliţie Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 1,5 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără documente legale.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Tinca, iar cel în cauză a fost sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010.

*

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă:

RECOMANDĂRI UTILE – PREVENIȚI PROPRIA VICTIMIZARE!

Comportamentul neadecvat, caracterizat prin neglijență, ignoranță sau chiar teribilism este un factor care favorizează comiterea faptelor ilegale. Pentru a vă feri de posibilii infractori, nu trebuie să neglijaţi nici un amănunt şi să acordaţi atenţie sporită unor REGULI DE COMPORTAMENT care vor contribui la sporirea vigilenţei generale şi la construirea „barierelor” împotriva infractorilor:

  • Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere.
  • Dacă aveţi asupra dumneavoastră sume importante de bani sau alte valori, este bine să vă luaţi măsuri suplimentare şi să fiţi însoţiţi de o persoană de încredere;
  • Nu număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră.  Printre cetăţeni pot fi şi infractori cărora le oferiţi singuri „pontul”;
  • Când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care-i aveţi ci doar suma necesară. Banii se manevrează în interiorul poşetei sau a buzunarului;
  • Când vă aflaţi la ghişeul unei bănci pentru a ridica o sumă de bani este bine să observaţi comportamentul persoanele din jurul dumneavoastră, unii infractori speculează orice situaţie şi urmăresc victimele până ajung în locuri ferite de privirile cetăţenilor;
  • Acordaţi atenţie sporită supravegherii copiilor, cărora trebuie să evitaţi să le oferiţi bunuri de valoare ( telefoane mobile, lănţişoare, sume mari de bani), toate acestea constituie o tentaţie pentru infractori;
  • Nu împrumutaţi telefoanele mobile pe stradă sau în localuri publice unor persoane necunoscute  care, sub pretextul apelării unor prieteni, dispar cu telefoane cu tot;
  • Acordaţi atenţie sporită locului unde păstraţi telefonul mobil în zonele aglomerate sau pe mijloacele de transport în comun.
  • Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, reacţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din jur!

Dumneavoastră sunteţi cei mai în măsură să preveniţi propria victimizare!

Alina Dinu, IPJ Bihor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *