Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Arbitrul Octavian Șovre, delegat la evenimente internaționale majore


Arbitrul orădean Octavian Șovre a primit, luni, delegarea la două evenimente majore din fotbalul internațional. Mai întâi, arbitrul asistent bihorean a aflat faptul că va oficia în această săptămână, miercuri seara, la meciul din etapa a II-a a fazei grupelor Ligii Campionilor Europeni. Astfel, Șovre a fost desemnat să oficieze ca arbitru asistent 1 la jocul de la Lisabona, de pe Stadionul Jose Alvalade, dintre formația portugheză Sporting și celebra FC Barcelona.

Octavian Șovre va face parte dintr-o brigadă de arbitri românească, desemnată la acest joc și care-l va avea la centru pe arădeanul Ovidiu Hațegan, iar la cealaltă tușă pe Sebastian Gheorghe. Arbitru de rezervă a fost desemnat Radu Ghinguleac, iar arbitri adiționali, Istvan Kovacs și Sebastian Colțescu.

Partida Sporting Lisabona – FC Barcelona, de miercuri, 27 septembrie, va debuta de la ora 21,45.

Apoi, orădeanul Octavian Șovre a fost desemnat să arbitreze și la turneul final al Campionatului Mondial rezervat echipelor de U17, care se va desfășura în India, în perioada 6-28 octombrie.

„Cu acest turneu, bifez toate competițiile fotbalistice (CampionatulEuropean de juniori 2008 – Antalya, Camionatul Mondial de Tineret U20 – Noua Zeelandă, Campionatul European de Seniori 2016 – Franța, Jocurile Olimpice de la Rio 2016, Campionatul Mondial U17, jocuri în Cupa INTERTOTO, în Cupa UEFA, Europa League, Champions League, calificari pentru Campionatele Europene din 2008, 2012 și 2016, calificăripentru Campionatele Mondiale din 2010, 2014 și 2018) și suntem alături de 52 de arbitrii din lume în lotul pentru Cupa Mondială din Rusia din 2018”, a precizat, pentru Bihoreanul, cel mai bun arbitru bihorean din toate timpurile, Octavian Șovre.

Cele mai notabile performanțe pentru arbitrul Octavian Șovre sunt:

– 5 finale (o finală de Cupa INTERTOTO în 2007, 2 de Cupa României și 2 Supercupe ale României);

– o semifinală de Europa League (Manchester Unied – Celta Vigo, în 2017);

– o semifinală de Jocuri Olimpice (Brazilia – Honduras, la Rio 2016);

– peste 150 de jocuri internaționale;

– 350 de jocuri în Liga I (fără Cupa României) – majoritatea în campionatul României;

– 5 derby-uri de România (Steaua – Dinamo);

– 15 jocuri din Liga Campionilor Europeni.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *