Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Faptele polițiștilor bihoreni, în folosul comunității


Urmărit național reținut de polițiștii orădeni

Sâmbătă, 28 octombrie, la ora 10, pe raza municipiului Oradea, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliție Municipiului Oradea au identificat și reținut un bărbat de 56 de ani, din comuna Râșca, județul Suceava, persoană urmărită național.

Magistrații Judecătoriei Suceava au emis pe numele acestuia o sentință penală prin care se dispunea măsura de siguranță a internării sale medicale într-un spital de neuropsihiatrie.

Cel în cauză a fost transportat de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oradea și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și internat la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni Grajduri, județul Iași, conform senținței penale.

*

Lemne de foc fără documente legale, confiscate de polițiștii Compartimentului Delicte Silvice

La sfârșitul săptămânii polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe linia controlului circulației materialului lemnos și pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În cadrul acțiunii au fost controlate 14 autovehicule care efectuau transporturi de material lemnos, au fost legitimate 16 persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 18.000 lei. Totodată, au fost confiscați 22 de metri cubi de lemne de foc fără documente legale, în valoare de 2.500 de lei.

Astfel, în 28 octombrie, la ora 20,15, în localitatea bihoreană Sânmartin a fost depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din comuna Dobrești, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire, 10,5 metri cubi de lemne de foc diverse specii.

Acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos fără documente legale, în valoare de 1.158,5 lei a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Oradea.

Alina Dinu, IPJ Bihor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *