Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Mai multe utilaje, ca anul trecut, sunt pregătite în Oradea, pentru dezăpezire


La conferinţa de presă desfășurată în teren, s-a făcut şi inspecţia utilajelor, folosite la dezăpezire, de operatorul de salubritate RER Ecologic Service.

Viceprimarul Florin Birta a prezentat în deschiderea conferinței situația utilajelor destinate dezăpezirii: „În total sunt disponibile 29 de utilaje (pluguri care curăță zăpada, utilaje pentru împrăştierea antiderapantului lichid, pentru împrăştierea antiderapantului solid, dar şi încărcătoarele), mai multe ca anul trecut, care vor fi folosite la dezăpezire. Practic, s-a renunțat la utilajele vechi și au fost achiziționate patru utilaje noi.

Sunt stabilite patru urgențe pentru cele 882 de artere de circulație. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa a II-a presupune intervenţia pentru deszăpezirea drumurilor de acces între cvartalele de locuințe, a căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa a III-a vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa a IV-a toate străzile neasfaltate din municipiu. Dacă până anul trecut, intervenția pentru dezăpezire se pornea doar din două locuri, respectiv de la punctul de lucru de pe str. Moreni și de la cel de pe str. Tudor Vladimirescu, acum intervenția se face din patru puncte, tocmai pentru a dispune de o intervenție cât mai rapidă în orice zonă din oraș. Astfel, în sezonul acesta se intervine și din zona Gh. Doja – Louis Pasteur, dar și din zona Oncea – zona terenurilor de sport”.

Toate utilajele care vor ieși în oraş sunt dotate cu sistem de monitorizare GPS, pentru ca de la centrul de control al RER să se poată vizualiza în timp real situarea şi evoluţia acestora în teren.

Viceprimarul Florin Birta a mai precizat: ”Totodată, vom avea la dispoziție o mașină de service – mobil care va acționa în situația în care un utilaj de deszăpezire se va defecta. În ceea ce privește stocul de material antiderapant, avem în depozit 800 de tone de sare, 300 de tone de nisip, 40 de tone de clorură de calciu și 7,5 tone de clorură de magneziu. Sperăm ca în momentul de față, cu toate aceste utilaje pe care RER-ul le are în dotare, să nu avem nici măcar o problemă în ceea ce privește deszăpezirea municipiului în acest sezon.”

De menţionat că există o comisie constituită, iar toţi membrii acesteia primesc avertizările meteo de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În situaţiile de urgenţă, comisia se convoacă automat.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *