Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

De polițiștii de frontieră „nu se trece, ca-n brânză” !


Două autoturisme marca BMW căutate de autorităţile din Franţa şi Germania, depistate în P.T.F Borş

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Borş – I.T.P.F. Oradea au depistat două autoturisme BMW, modelele 420D şi X6, care figurau ca fiind căutate de autorităţile germane şi franceze, pe care doi cetăţeni români au încercat să le introducă ilegal în ţară.

*

În data de 24.11.2017, în jurul orei 8, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru a intra în ţară Andrei V., în vârstă de 28 de ani, cetăţean român cu domiciliul pe raza judeţului Sălaj, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter, care tracta o platformă pe care se afla un autoturism marca BMW model 420 D, înmatriculat în Germania.

Poliţiştii de frontieră au solicitat pentru control documentele maşinii, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează ca fiind „bun  pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale”, cu menţiunea „confiscare”, alertă introdusă de autorităţile germane, în data de 15.10.2015.

Faţă de cele constatate, Andrei V. a declarat că urma să transporte autoturismul din Italia pentru o societate comercial din România şi nu ştia că este căutat de autorităţile germane.

*

În data de 25.11.2017, în jurul orei 13, tot la P.T.F. Borş, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Ioan H., în vârstă de 42 de ani, cu domiciliul în judeţul Cluj-Napoca, ca pasager într-o autoutilitară marca Mercedes care tracta o platformă pe care se afla un autoturism marca BMW X6, înmatriculat în Franţa.

Poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul este căutat de autorităţile franceze, fiind semnalat ca „bun  pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale”, cu menţiunea „confiscare”, din data de 25.10.2017.

Ioan H. a declarat că a achiziţionat maşina din Belgia de la un conaţional, contra sumei de 21.000 de euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul este căutat de autorităţile din Franţa.  Ambele autoturisme BMW, modelul 420D, an de fabricaţie 2014, în valoare de aproximativ 49.000 de euro şi modelul X6, an de fabricaţie 2011, în valoare de aproximativ 21.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F Oradea, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Trei cetățeni de origine asiatică, opriți la frontiera de vest

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră bihoreni din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş au depistat trei cetăţeni de origine asiatică care au încercat treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos, pe câmp.

În data de 24.11.2017,  în jurul orei 21,15, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Borş au depistat trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre graniţa cu Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 300 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni din India şi unul din Pakistan, cu vârste cuprinse între 25 şi 31 de ani, care au intrat legal în țară.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen, sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau o viză valabilă. Au mai relatat că s-au deplasat cu mijloace de transport în comun până în localitatea Borş, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii de către poliţiştii de frontieră.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Un bărbat de 30 ani a încercat sa intre în ţară cu documentul fratelui său

Poliţiştii de frontieră bihorenii au depistat un bărbat în vârstă de 30 ani, din Brăila, care s-a ales cu dosar penal pentru că a încercat să intre în România cu documentul fratelui său, deoarece cartea lui de identitate i-a fost furată în Italia.

În data de 24.11.2017, în jurul orei 17,20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş,  județul Bihor, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din România.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentului prezentat, motiv pentru care a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean român, se numeşte Nicuşor S, are 30 ani şi este domiciliat pe raza judeţului Brăila. În cadrul primelor cercetări aceasta a declarat că dorea să ajungă în România şi deoarece i-a fost furată cartea de identitate în Italia, a luat documentul fratelui său, în vârstă de 20 de ani, pentru a se legitima la controlul de frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei și efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Doi urmăriţi internaţional, depistaţi la P.T.F. Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judetul Arad, au depistat doi cetăţeni români pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

*

În data de 25.11.2017, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile la frontieră cetăţeanul român Gigel R., în vârstă de 49 de ani, din judeţul Bacău.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis de autorităţile din Austria, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

*

În data de 26.11.2017, în jurul orei 9, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile la frontieră cetăţeanul român, Mihai C., în vârstă de 46 de ani, domiciliat în judeţul Bacău.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis de către autorităţile din Belgia, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni de infracţiuni contra proprietăţii.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor două persoane, care au fost predate unei echipe operative din cadrul I.P.J. Arad pentru continuarea cercetărilor.

 

Comisar șef Laura Bondar, ITPF Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *