Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Cafea și ceaiuri calde, conducătorilor auto, oferite de polițiști


Ceai și cafea calde oferite de polițiștii bihoreni conducătorilor auto care veneau din străinătate, în preajma minivacanței de Crăciun, pentru a preveni victimizarea acestora prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Vineri, 22 decembrie, la ora 23, polițiștii Serviciului Rutier împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au derulat o acțiune preventivă în trafic, pentru a preveni victimizarea cetățenilor prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Astfel, polițiștii rutieri bihoreni au oprit în trafic autoturismele care au intrat în țară dinspre P.C.T.F. Borș, pe Șoseaua Borșului, înainte de intrarea în municipiul Oradea și i-au servit pe conducătorii auto cu ceai și cafea calde, oferindu-le astfel prilejul de a se revigora înainte de a-și continua călătoria. Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni le-au oferit conducătorilor auto recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte și conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu conducătorii auto despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când pornesc la drum, pentru a preveni furturile din autoturisme, înșelăciunile, le-au transmis să își protejeze bunurile personale, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme, să aibă grijă la cunoștințele ocazionale, pentru a nu fi victimizați.

Polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au vizat, în cadrul acțiunii preventive, în principal, conducătorii auto care au condus mii de kilometri pentru a ajunge în țară în preajma sărbătoririi Crăciunului, categorie expusă victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Activitatea a fost iniţiată şi organizată de Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor împreună cu Asociaţia Română pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere (A.R.P.E.R.).

Alina Dinu, IPJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *