Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Acțiuni de prevenire a accidentelor în Vama Borș, de sărbători


Polițiștii bihoreni i-au suprins plăcut pe conducătorii auto care veneau în țară din străinătate cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Șoferii au primit din partea polițiștilor ceai și cafea. Acțiunea organizată de polițiștii bihoreni a fost de a preveni producerea accidentelor rutiere pe fondul oboselii la volan.

Polițiștii Serviciului Rutier împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Bihor i-au oprit în trafic pe șoferi, pe Șoseaua Borșului, înainte de intrarea în municipiul Oradea și i-au servit cu ceai și cafea, pentru a se revigora înainte de a-și continua călătoria.

Totodată, polițiștii le-au oferit conducătorilor auto recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte și conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

De asemenea, polițiștii bihoreni au discutat cu conducătorii auto despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când pornesc la drum, pentru a preveni furturile din autoturisme, înșelăciunile, le-au transmis să își protejeze bunurile personale, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme, să aibă grijă la cunoștințele ocazionale, pentru a nu fi victimizați.

Polițiștii au vizat, în cadrul acțiunii preventive, în principal, conducătorii auto care au condus mii de kilometri pentru a ajunge în țară în preajma sărbătoririi Crăciunului, categorie expusă victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Activitatea a fost iniţiată şi organizată de Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Bihor împreună cu Asociaţia Română pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere.

Alina Dinu, IPJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *