Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Pietonalizarea străzii Aurel Lazăr, obiectiv prioritar al Primăriei Oradea


Amenajarea și pavarea străzii Aurel Lazăr în vederea transformării în zonă pietonală, cu valoarea de 11.000.000 de lei, a fost aprobată de consilierii locali, în sedință extraordinară. Durata de execuție se va întinde pe un an de zile.

Pietonalizarea str. Aurel Lazăr a fost inclusă ca proiect prioritar în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, obiectiv specific pentru Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Strada Aurel Lazăr urmează să devină în cea mai mare parte pietonală, traficul auto fiind permis doar pentru riverani și pentru mașinile de intervenție. Este vorba de partea până la intrarea în Penitenciar, unde vis-a-vis, Primăria intenționează să construiască o parcare supraetajată.

Strada Aurel Lazăr va beneficia de vegetație din abundență, urmând să fie plantați copaci de dimensiuni mari, care vor asigura umbră și oxigen.

Municipalitatea consideră că statuia lui Aurel Lazăr trebuie valorificată mai mult, ea fiind un loc foarte accesat atât de tineri, cât și de participanții la diverse evenimente sau manifestări.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *