Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Interpelarea Ministrului Agriculturii cu privire la dublul standard


În calitate de membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, săptămâna trecută l-am interpelat pe ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Petre Daea, cu privire la dublul standard folosit de marii producători de material semincer.

Fermierii din județul Bihor, dar nu numai, reclamă faptul că materialul semincer de pe piața românească este slab calitativ și exagerat de scump, ajungând să genereze costuri care depășesc  chiar și  30% din cheltuielile de înființare a culturilor. Aceștia îi suspectează pe producătorii din afara țării că le vând material semincer care nu corespunde indicilor cantitativi și calitativi pentru sămânat, la prețuri mult mai mari decât cele practicate în afara granițelor țării. Producătorii agricoli din Bihor reclamă și calitatea erbicidelor, îngrășămintelor și pesticidelor.

Pe această cale, i-am solicitat domnului ministru Petre Daea să demareze controale ample, astfel încât să nu permitem ca agricultura românească să fie pusă în pericol de cei care consideră că în România merge și așa. România nu este coșul de gunoi al Europei!

Ioan Sorin Roman, Deputat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *