Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Vizita unui profesor penalist olandez, la Penitenciarul Oradea


La mijlocul lunii martie, Penitenciarul Oradea a fost gazda unei vizite efectuate de doamna Jannemieke Ouwerkerk, profesor de drept penal european la Facultatea de Drept din cadrul Universității din Leiden, Olanda, membru al Institutului de Drept penal și Criminologie și totodată, judecător la Curtea Districtuală din Midden – Olanda și la CEDO. Domnia sa a vizitat și instanțele din subordinea Curții de Apel Oradea.

În cadrul vizitei, doamna profesor s-a familiarizat cu sistemul execuțional penal românesc, fiind informată despre modalitatea de acordare a drepturilor precum și de  includere a persoanelor private de libertate  în activități lucrative și de reinserție socială.

În cadrul proiectului pilot derulat cu alte instituții subordonate Ministerului de Justiție, doamna Jannemieke Ouwerkerk și-a exprimat intenția de a vizita și penitenciarul orădean.

Vizita a avut ca scop derularea unui proiect de cercetare având ca obiect studiul necesității repartizării costurilor în Uniunea Europeană în materia cooperării judiciare în domeniul justiției.

La finalul vizitei, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții penitenciarului, aceasta și-a exprimat aprecierea pentru profesionalismul și demersurile întreprinse în sensul îmbunătățirii continue a condițiilor de detenție, conform recomandărilor europene în domeniu. Totodată, conducerea Penitenciarului Oradea și-a exprimat deschiderea pentru oportunitatea încheierii unui acord de colaborare cu un penitenciar din Olanda, în vederea realizării unor schimburi de experiență.

 

Adina Claudia Bîrda, Penitenciarul Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *