Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ziua Poliției Române, la Oradea și în Bihor


Ziua Poliţiei Române va fi marcată în Judeţul Bihor printr-o serie de evenimente menite să exprime recunoştinţa faţă de cetăţean, cel în slujba căruia se află în permanenţă poliţistul bihorean.

Miercuri 21 martie se desfășoară Cupa Poliției Române la tir pentru jurnaliști, începând cu ora 10,30, la Poligonul de Tragere din cadrul Bazei Sportive „Dinamo Oradea” din Municipiul Oradea. Reprezentanţii mass-media locală sunt invitaţi să participe la concurs, iar cei mai merituoşi vor fi răsplătiţi cu cupe şi diplome care să certifice rezultatele obţinute. 

Vineri 23 martie, la ora 10 – Şedinţă Publică Festivă în Sala de Festivităţi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor (strada Parcul Traian nr.18, municipiul Oradea), în cadrul căreia va avea loc ceremonia de avansare în gradul profesional următor a poliţiştilor bihoreni şi premierea polițiștilor cu rezultate profesionale deosebite.

La manifestare vor lua parte și delegații ale polițiștilor din Ungaria şi Serbia.

Și tot vineri de la ora 11 la Cetatea Oradea poliția sărbătorște alături de populație, când cetăţenii sunt invitaţi la un eveniment dedicat exclusiv publicului, organizat în aer liber, în Cetatea Oradea. Sunt prezentate activităţile pe care le desfăşoară zi de zi poliţiştii bihoreni, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor, pe ateliere de lucru.

Tot atunci au loc și alte activităţi dedicate cetăţenilor:

  • Expoziţia de fotografie „100 de ani de poliție în județul Bihor”, în Muzeul Cetății Oradea – Poliția Bihoreană în imagini și documente de la 1918 până în prezent;
  • Jocuri și concursuri din domeniul prevenirii criminalității, dedicate copiilor;
  • Prezentarea dotărilor autolaboratorului criminalistic, cu suportul de specialitate al poliţiştilor criminalişti bihoreni;
  • Expoziţie cu armamentul şi tehnica din dotarea Poliţiei Bihorene;
  • Standuri de documentare – informare în cadrul căruia vor fi distribuite pliante, broşuri şi alte materiale de promovare a profesiei de poliţist şi cu conţinut educativ – preventiv.
  • Demonstraţii și exerciții tactice ale luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale – la ora 12
  • Demonstraţii de abilităţi ale unităţii canine a Poliţiei Bihorene – la ora 12.

 

Alina Dinu, IPJ Bihor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *