Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Prima etapă a Turneului de golf pentru copii, la Ineu


Sâmbătă 31 martie  de la ora 10 se desfășoară prima etapă din Kids Golf Tour Romania la Kings Land Country Club din localitatea Ineu.

Ce este Kids Golf Tour Romania ?

Kids Golf Tour Romania este un turneu de golf dedicat copiilor. În cadrul acestui turneu vor fi minim șapte competiții pe patru terenuri diferite din Romania, dar organizatorii speră să depășească aceste numere. Prima etapă din Kids Golf Tour Romania se desfășoară la KingsLand Country Club din Ineu, în data de 31 martie 2018.

Inițiatorul acestui turneu este GolfLab Academy împreună cu terenurile pe care se vor desfășura etapele. Spre exemplu, prima etapă se bucură de sprijinul clubului KingsLand Country Club iar partenerul de comunicare este www.golfinromania.com

În timp ce se desfasoara concursul, cei mici care nu cunosc acest sport și regulamentul, au posibilitatea să fie inițiați (gratuit)  în jocul de golf, de profesorul Mircea Stoica – GolfLab Academy.

De ce un concurs pentru juniori ?

România este o țară în care golful, un sport atât de popular în întreaga lume, are o creștere lentă. Una din cauzele acestui lucru este lipsa infrastructurii. Terenurile de golf existente (cu mici excepții) au minusuri pe partea de întreținere sau nu se ridică la standardele internaționale (9 trasee, respectiv 18 trasee).

Odată cu deschiderea Theodora Golf Club lucrurile se schimbă. Avem un exemplu de urmat și în curând sunt șanse ca la Sibiu și București să avem investiții asemănătoare, care să ridice nivelul jocului de golf în România.

Totuși poate cea mai importantă cauză a dezvoltării lente a golfului este numărul mic de copii care practică acest sport. Juniorii care joacă golf provin în peste 80% dintre cazuri, din familii care deja au un membru jucător.

Sunt și exemple pozitive. Spre exemplu Profesorul Mircea Stoica de la GolfLab Academy a dezvoltat o comunitate de jucători activi atât în Cluj-Napoca cât și în Alba Iulia. GolfLab Academy avea peste 40 de copii la sfârșitul anului 2017.

Unul din cele mai grele lucruri în orice sport deci și în golf este menținerea practicanților activi și constanți.  Cu siguranță modalitatea cea mai bună de a ține aproape jucătorii este organizarea de concursuri pentru juniori. Cei mici au nevoie de recunoașterea talentului, de o măsură a efortului depus, de șansa autodepășirii și de ocazii pentru socializare.

Acesta este motivul pentru care GolfLab Academy organizează Kids Golf  Tour Romania.

Rolul părinților în Kids Golf Tour Romania

Părinții au un rol foarte important în acest concurs. Să fie susținătorii copilului lor. Este un prilej excelent de a petrece o zi în familie, de a împărți emoții împreună, toate acestea într-o competiție.

Categorii competiționale:

6 gauri; 9 gauri ; 18 gauri

Categorii de joc:

Categoria I: Până la 6 ani

Categoria a II-a: 7-9 ani

Categoria a III-a: 10-13 ani

Categoria a IV-a: 14-16 ani

Categoria a V-a: 16-18 ani

Despre jocul de Golf din Romania

Istoria jocului de golf în România este strâns legată de Familia Regală, prima lovitură de golf în România din 1929 i-a aparținut Regelui Ferdinand I, cu ocazia inaugurării Country Club, cunoscut azi ca și Clubul Diplomatic. Prima femeie care a jucat golf în România a fost Regina Maria. Primul jucător profesionist de golf în România a fost Paul Tomiță, participant la 6 campionate mondiale, performanță unică pentru acest sport în țara noastră. În prezent România are 9 terenuri de golf, Clubul Diplomatic, Club Tite Golf Resort, Kings Land Country Club, Lac de Verde Golf Club, Selas Golf & Polo Club, Sun Garden Golf & Spa Resort, Transilvania Golf Club, Golf Club Paul Tomiță și cea mai nouă investiție Theodora Golf Club. Un alt teren de golf  se află în consrucție lângă Sibiu, astfel Transilvania ar putea deveni o regiune foarte vizitată de pasionații de golf din Europa.

Călin Pacurar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *