Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Grupare de traficanți de stupefiante şi etnobotanice condusă de un jandarm


În zorii zilei de miercuri, 28 martie, sub coordonarea procurorilor DIICOT Oradea, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea au descins la 13 adrese, pentru percheziţii domiciliare autorizate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, în urma cărora s-au descoperit substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, atât sub formă de pulbere, cât şi sub formă de materie vegetală. 16 persoane sunt acum audiate.

Dosarul de trafic de stupefiante şi etnobotanice deschis pe numele  grupării de traficanţi precizează că membri grupului erau aprovizionaţi chiar de un jandarm orădean care era şi principalul furnizor de substanţe psihoactive. Substanţele le comercializa atât en-gros, sub forma de pulbere pentru stropit, cât şi en-detail, sub formă de materie vegetală, gata preparată, către mai mulţi traficanţi de astfel de substanţe de pe raza municipiului Oradea. Substanţele erau livrate de jandarm doar către persoane de încredere, iar mai apoi aceştia livrau consumatorilor substanţele, prin intermediul dealerilor.

Ancheta s-a desfăşurat în discreţie, timp de 3 luni în acest an, când unul dintre membrii grupării a fost prins vânzând 50 pastile de ecstasy, investigatorului acoperit infiltrat în anturajul grupării, contra sumei de 3.000 lei.

Sunt persoane care sunt cercetate în prezenta cauză sau în alte cauze aflate pe rolul unităţii de parchet, care au o activitate laborioasă şi continuă, de vânzare de psihoactive.

Cercetările se efectuează împreună cu lucrători de la BCCO Oradea – Serviciul Antidrog, de la cadrul IPJ Bihor şi IJJ Bihor.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *