Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

APM Bihor coordonează evaluarea speciilor strict protejate în Apuseni


Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor informează coordonează acțiunile de evaluare a speciilor strict protejate: urs, lup și pisică sălbatică începând cu data de 31 martie 2018

  1. Gestionarii fondurilor cinegetice, separat sau împreună cu reprezentanţii Agenţiilor pentru Protecţia Mediului, Universității Transilvania Brașov – Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere şi Comisariatelor teritoriale ale Gărzii Naţionale de Mediu vor participa la acţiunea de evaluare în teren. La aceste echipe mixte pot participa şi reprezentanţi ai institutelor de cercetare, universităţi, ONG-uri (cu implicare directă în domeniul biodiversității) cu anunțarea prealabilă a organizatorilor acțiunilor de evaluare.
  2. Acolo unde fondurile cinegetice se suprapun peste arii naturale protejate la evaluare pot participa și custozii/administratorii ariilor naturale protejate.
  3. În data de 25 aprilie 2018, la ora 10, la sediul APM Bihor, are loc şedinţa de lucru privind analiza datelor de prezență rezultate din fişele de observaţii colectate din teren şi centralizatoarele alcătuite la nivel de fond cinegetic.

 

Dr. Dorina Radoveț, APM Bihor; Foto: Haită de lupi (Administrația Parcului Natural Apuseni) 

Foto:  Administrația Parcului Natural Apuseni – Haită de lupi Canis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *