Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Opera Traviata de Verdi, pusă în scenă și la Oradea, de muzicieni de renume


Punerea în scenă a operei TRAVIATA de GIUSEPPE VERDI, în sala TEATRULUI REGINA MARIA din ORADEA are loc în 6 Iunie 2018, la ora 19.

Acest spectacol vine la cererea publicului, după succesul extraordinar cu opera Nabucco, din luna aprilie.

În rolurile principale, o soprană româncă, cea care a cântat rolul Violetei in foarte multe teatre din Europa si din lume si doi solisti italieni de prestigiu. Este vorba de soprana Cristina Simionescu de la Opera Nationala Română Iași, solista care a cântat rolul Traviatei în toate teatrele de operă din țară și în foarte multe teatre din străinătate. Este rolul care a consacrat-o și a făcut-o celebră în Europa și în lume.

Tenorul Angelo Forte (Italia),este cunoscut publicului oradean, el interpretand in anul 2014, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Oradea (FITO) rolul razboinicului Radames din opera Aida de Giuseppe Verdi, tenor care a impresionat prin frumusetea si prezenta scenica.

Baritonul Alfio Grasso este deja foarte cunoscut in Oradea. De curand a ridicat publicul oradean in picioare dupa interpretarea cu multa sensibilitate a rugaciunii “Dio di Giuda”  din opera Nabucco. Se cere mentionat faptul ca Alfio Grasso a cantat rolul lui Giorgio Germont din Traviata alaturi de nume foarte mari ale liricii universale, o amintim aici doar pe Mirella Freni,cu care a cantat Traviata  la celebrul Teatru de Opera din Roma.

Conducerea muzicala si regia spectacolului vor fi asigurate de doi universitari. Dirijorul spectacolului este Prof.Univ.Dr. Leonard Dumitriu de la Universitatea George Enescu, iar montarea scenica ii apartine lect.univ.dr. Ligia Ghilea de la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Publicul oradean se reintâlnește cu Orchestra, Corul si Ansamblul de Balet “Opera Vox”, din Cluj.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *