Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Împreună pentru un mediu mai curat”, ștafetă ciclistă a tinerilor din ALDE


Sub egida „Împreună pentru un mediu mai curatˮ, organizația de tineret ALDE dorește să pedaleze pentru un viitor fără poluare.

Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materii ce pot afecta atât sănătatea umană, cât și funcțiile ecosistemelor, o ofensivă a omului modern asupra mediului, motiv pentru care organizația de tineret ALDE prezintă o alternativă ce constă în înlocuirea autovehiculelor cu bicicleta.

Pentru a susține acest lucru, tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), ne-am propus să străbatem o mare parte din țară transportând două ștafete, una reprezentând mediul și o a doua specifică domeniul energetic. Este un proiect inițiat de organizația de tineret ALDE Bihor, care ulterior a fost implementat la nivel național.

Traseul începe în 15 mai, în municipiul Oradea, de Ziua Internațională de Acțiune pentru Climă și se încheie la București, în data de  22 mai, de Ziua Internațională a Biodiversității.

Cele doua ștafete vor urma trasee diferite. Din Oradea, ștafeta energiei va porni spre partea de Nord a țării, în vreme ce ștafeta mediului va porni spre zona de Sud a României. Vom străbăte mai multe județe, iar la granițele dintre acestea ștafeta se  predă următoarei organizații. La București, ștafeta va fi predată unei delegații alcătuită din Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului și Anton Anton, Ministru al Energiei.

Startul maratonului ciclistic s-a dat la ora 12, din fața Teatrului Regina Maria, din Oradea, care se împarte în două grupe, una o să meargă spre nord și ștafeta va fi predată la organizației de tineret ALDE Satu Mare, iar cealaltă va merge spre sudul țării și va fi preluată de organizația de tineret ALDE Arad.

Organizația de tineret ALDE Bihor  se bazează pe sprijinul filialelor implicate în proiect, având susținerea conducerii centrale, atât la nivel de tineret, cât și la nivel de seniori.

Scopul acestui proiect este evidențierea efectelor negative ale poluării asupra degradării mediului înconjurător și dorim reducerea poluării aerului utilizând bicicleta ca mijloc de transport, precum și îndemnarea mai multor tineri de a se alătura demersului nostru.

Biroul de presă al ALDE Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *