Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

LPS CSM Oradea, vicecampioană națională la U14 masculin


LPS CSM Oradea este vicecampioană națională la U14 masculin – ediția  2017/18. Generația 2004 a baschetului juvenil orădean a obținut a III-a clasare consecutivă pe locul al II-lea, după ce duminică (3 iunie), la capătul unui meci deosebit de echilibrat, a pierdut partida cu Laguna București, decisivă în lupta pentru obținerea medaliei de aur. Rezultatul final al amintitei partide a fost de 65-68.

Bucureștenii au început meciul mai bine, instalându-se la conducere. LPS CSM a avut probleme la finalizare, iar Laguna s-a desprins la șapte puncte pe tabela de marcaj. Orădenii au terminat mai bine secvența, reușind un parțial de 8-2 cu care s-au apropiat la un singur punct, scor 17-18, înregistrat la capătul primei secvențe.

Bihorenii au restabilit egalitatea la 18 în primul minut din sfertul al II-lea, respectiv la 26 în cel de-al 6-lea minut al aceleiași secvențe. Repriza s-a încheiat favorabil Lagunei, care a realizat un parțial de 10-4 cu care s-a desprins la 36-30, după 20 minute de joc efectiv.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 8-0 în favoarea orădenilor, aceștia trecând la conducere pentru prima dată după cel de-al 2-lea minut al reprizei inaugurale. Laguna a venit din nou la conducere, după care Denis Pătcaș a marcat de pe semicerc pentru a duce scorul la 43-42 în favoarea LPS CSM. Continuarea a fost favorabilă bihorenilor, aceștia desprinzându-se la un maxim de nouă lungimi pe tabel de marcaj. Scorul la intrarea în secvența a 4-a a fost de 59-51 în favoarea orădenilor.

Laguna București a înjumătățit deficitul în primele trei minute ale sfertului decisiv, forțând staff-ul tehnic al orădenilor să ceară un timp de odihnă. Ofensiva formației bihorene a întâmpinat dificultăți, astfel încât cu două minute și jumătate rămase din timpul regulamentar scorul la strâns la 65-64, moment în care LPS CSM Oradea a mai cerut un timp de odihnă. După reluare tot bucureștenii au marcat, preluând conducerea. Finalul partidei a fost problematic pentru orădeni, are nu au găsit soluții în faza ofensivă, chiar dacă au existat câteva oportunități favorabile.

Denis Pătcaș a totalizat 18 puncte, Bogdan Creț a adăugat 16 puncte, 12  recuperări, 2 intercepții, Andrei Popescu a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări, Rareș Teodorof a terminat cu 7 puncte, Rareș Bozga a reușit 5 puncte, 5 recuperări, Raul Igna a bifat 4 puncte, 4 recuperări, George Pilca și Dragoș Tomoiagă au avut câte 2 puncte, iar Mihai Galchiș a avut un punct. În finală au mai jucat Andrei Caba, Mario Hortea și Alexandru Novac-Iuhas.

LPS CSM Oradea a terminat sezonul cu un bilanț general de 38 victorii și 2  înfrângeri în competiția U14. Bihorenii au avut un bilanț de 4-1 la turneul final desfășurat în perioada 30 mai – 3 iunie 2018 la Sala Sporturilor Otopeni. Așadar, Laguna București a devenit campioană națională, podiumul fiind completat de Dinamo CSȘ Nr. 6 București.

De-a lungul sezonului 2017/18, echipa U14 a participat în European Youth
Basketball League. Aici a izbutit să se califice în plyoff-ului Europei Centrale, după ce a câștigat 75% din meciurile susținute în sezonul regulat al acestei competiții.

Notă:
Zoran Vranes a absentat la turneul final al Campionatului Național U14  masculin – ediția 2017/18 întrucât el face parte din staff-ul tehnic al echipei naționale U17 masculin a Serbiei. Aceasta se afla în cantonament la ora actuală, urmând să participe la turneul final al Campionatului Mondial U17 masculin – ediția 2018, din Argentina. Evenimentul este programat a se desfășura în perioada 30 iunie – 8 iulie anul curent, la Rosario și Santa Fe.

Lotul LPS CSM Oradea U14

4. Dragoș Andrei Tomoiagă
5. Raul Igna
6. Bogdan Cristian Creț
7. George Cosmin Ion
8. Andrei Popescu
10. Denis Mihai Pătcaș
11. Rareș Șerban Mihai Bozga
12. Andrei Gabriel Caba
13. George Tudor Gabriel Pilca
15. Alexandru Novac-Iuhas
21. Rareș Casian Teodorof
23. Mihai Andrei Galchiș
24. Mario Răzvan Hortea

Staff-ul tehnic

Antrenor Principal – Zoran Vranes
Antrenor Asistent – Alin Cureș
Antrenor Coordonator – Călin Pop
Inițiere – Anamaria Mesaros

Palmaresul generației 2004:

2016 – locul 2, vicecampioană națională, la CN de minibaschet (U12) masculin, de la Mangalia
2017 – locul 2, vicecampioană națională, la CN U13 masculin, de la Oradea
2018 – locul 2, vicecampioană națională, la CN U14 masculin, de la Otopeni.

Adrian Micinic, CSM Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *