Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Mesaj universal de dragoste şi fericire, de Ziua Mondială a Păpuşilor


Păpuşile sunt primele prietene ale fetiţelor, însă ele contează şi pentru toţi cei cu suflet de copil. Sărbătorită în fiecare an în a doua zi de sâmbătă din iunie, Ziua Mondială a Păpuşilor dă un mesaj universal de dragoste şi fericire, sub logo-ul Dăruiţi o păpuşă!, conform stiri.tvr.ro.

Ziua Mondială a Păpuşilor a fost creată în 14 iunie 1986, la iniţiativa americancei Mildred Seeley, o încântătoare doamnă de aproape 70 de ani dintr-un mic oraş al Arizonei, pasionată colecţionară şi autoarea multor cărţi dedicate păpuşilor.

Păpușile au un loc rezervat în multe muzee din lume. Au chiar un întreg muzeu doar al lor în India, la New Delhi. Păpuşile rămân însă în primul rând jucării. Sunt primele prietene ale fetiţelor şi de multe ori le trezesc sentimente materne sau le învaţă să fie elegante şi cochete.

La Oradea, muzeograful Elisabeta Ardelean a cumpărat prima păpuşă la rugăminţile fiicei sale, Laura, apoi totul s-a transformat într-o pasiune care a ajuns la peste 450 de bijuterii artizanale. Prinţese, clovni, doamne din înalta societate, călugăriţe, fetiţe şi băieţei ştrengari, vrăjitoare, crăciuniţe, ţărăncuţe şi multe alte personaje din viaţa de zi cu zi şi-au găsit, de mai bine de patru decenii, cămin în generosul apartament al unei orădence iubitoare de frumos. Colecţia de păpuşi a Elisabetei Ardelean reuneşte astăzi peste 450 de exemplare.

sursa: oradeaindirect.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *