Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

CSM CSU Oradea şi CSM Steaua București 94-70, în deplasare


Meciul al treilea al finalei Ligii Naţionale de Baschet Masculin disputat de CSM CSU Oradea şi CSM Steaua Eximbank Bucureşti a fost câştigat la o diferenţă uriaşă de elevii lui Cristian Achim. Învinşi în meciul precedent, pe teren propriu, orădenii au afişat o determinare incredibilă, câştigând partida cu 94-70.

Steliştii n-au avut soluţii în faţa apărării foarte bine construite a orădenilor şi, complet dezarmaţi, au fost conduşi aproape tot meciul.

Abordând cu o încredere în forțele proprii de apreciat, jucătorii de la CSM CSU au început foarte bine din nou, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și-n primele două dispute. Astfel, după 10 minute de joc, bihorenii conduceau cu 26-13. Deși în sfertul secund situația s-a mai echilibrat, elevii antrenorului Cristian Achim și-au păstrat diferența de pe tabelă, chiar și-au mai majorat-o un pic, după ce au marcat 20 de puncte și au primit 18. În acest fel, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 46-31.

Evoluția bună a oaspeților a continuat și-n partea secundă, cu evoluții de remarcat pentru Kariniauskas și Richard, bihorenii nu le-au dat nicio șansă steliștilor, câștigând și sfertul III, cu 22-17, avantajul de 20 de puncte, scor 68-48, luat de orădeni la ultima pauză spunând totul de diferența din acest meci dintre cele două combatante.

Și pentru ca să se consemneze un meci perfect pentru CSM CSU, echipa bihoreană a câștigat și sfertul IV, cu 26-22, iar mai mult decât atat, antrenorul Achim și-a permis luxul ca în ultimele trei minute să-i trimită în teren pe tinerii de pe bancă, Fometescu, Gavrilă, Lazar și Nicolescu. Cu toate acestea, succesul conturat al orădenilor a fost la 24 de puncte, scor 94-70.

Cel mai bun marcator al Oradiei a fost Kariniauskas, cu 21 de puncte. L-au urmat: Richard cu 20, Zeno cu 17, Denison cu 12, Nicolescu cu 7, Valeika cu 6 și Mandache cu 5 puncte. De asemenea, Fometescu, Gajovic și Gavrilă și-au trecut în cont câte 2 puncte.

De la Steaua cele mai multe puncte le-a înscris Marinov, 17 la număr.

După acest joc, scorul general a devenit 2-1 pentru CSM CSU Oradea, iar meciul 4 se va juca marţi, de la ora 20, tot la Bucureşti.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *