Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ziua universală a iei, la Solstițiu de vară, la Biblioteca Județeană


Din 2015 Oradea s-a alaturat initiativei nationale ZIUA UNIVERSALĂ A IEI ORADEA 2015 Un proiect inițiat de La Blouse Roumaine – IA prin organizatorii locali: EUROVACANTA și Asociatia Ghizilor de turism ” Banat – Crisana ”

Ziua Universala a Iei este un eveniment global creat pe facebook in ianuarie 2013 de către comunitatea La blouse roumaine in scopul de a promova IA româneasca ca parte componentă a brandului de țară . Inițiativa La blouse roumaine a lansat o adevarată mișcare culturală, fara precedent in Romania cât și in Republica Moldova.

Din februarie 2016 au fost inițiate Șezătorile” Coase IE poarta IE” unde participantele au învațat să coase, să croiască și apoi să poarte cu mândrie bluzele ieșite din mâinile lor.

În 2017 și 2018 întîlnirile de lucru s-au desfășurat, bilunar la Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” din Oradea. Ziua de intâlnire este joi de la ora 17.

Ne apropiem de Ziua universală a Iei 2018, de solstițiu și de sărbătorile miezului de vară.

Biblioteca Județeană vă asteptă joi 21 iunie, în ziua solstițiului de vară, îmbrăcate în ii și cămăși tradiționale, de la ora 17 în holul bibliotecii. Vom face o expoziție cu iile lucrate de membrele clubului nostru de cusut, vom impleti coronite din sânziene, vom face o mică paradă a modei  pentru noi si prietenii nostri , si ne vom bucura de frumusetea bluzei traditionale romanesti, IA.

În același context Oradea City tour sustine Ziua Universala a IEI! și invită toți doritorii la un tur ghidat al orașului în duminică 24 iunie 2018 când aniversăm 5 ani de zi universală a IEI.

Ia-ți IA si vino la Turul orașului Oradea (Oradea City Tour).

Delia Pantea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *