Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

După actualizare, prețul tarifelor de canalizare în Bihor, este scăzut


În ședința Adunării Generale a Asociaților „Aparegio” de marți, 19 iunie, a fost adoptată hotărârea privind majorarea tarifului de canal de la 1,80 lei fără TVA la 2 lei fără TVA, ca urmare a creșterii ratei inflației. În baza prevederilor legale, aplicarea noului tarif se va face începând cu 1 iulie 2018.

Noul tarif va fi supus aprobării de către fiecare autoritate a administraţiei publice locale implicată şi va fi aplicat de către Operatorul Regional SC Compania de Apă Oradea SA în localităţile unde aceste servicii sunt efectiv prestate. În municipiul Oradea, tariful a fost aprobat de Consiliul Local în ședința de săptămâna trecută.

Majorarea tarifului a fost avizată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice, iar fondurile obținute ca urmare a creșterilor de tarif vor fi folosite și pentru continuarea programului de reabilitare a sistemului de canalizare și epurare a apelor uzate.

„Cu toate că am făcut o ajustare de prețuri, generată de rata de inflație, reușim să menținem la nivelul Aparegio unul din cele mai mici prețuri din România”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitară Aparegio Oradea.

Conform listei tarifelor practicate de companiile de apă din România, prețul practicat pentru apă și canalizare în Bihor și municipiul Oradea este unul dintre cele mai scăzute, județul nostru aflându-se pe locul 41.

Tot în cadrul ședinței de ieri s-a aprobat ca localitățile Aușeu și Tulca să intre în APAREGIO, urmând ca până la finalul anului Compania de Apă Oradea să-și extindă operarea în cele două comune.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *