Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Întâlnirea DASO cu furnizorii privaţi de servicii sociale din Oradea


La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea a avut loc o întâlnire cu furnizorii privaţi de servicii sociale, în vederea consultării privind elaborarea Planului anual de acţiune privind serviciile sociale administrate şi finanţate de la bugetul local pentru anul 2019.

Astfel, cele 15 asociaţii şi fundaţii, furnizoare de servicii sociale, prezente la întâlnire, la invitaţia Serviciului Programe Sociale şi reprezentanţi ai instituţiei au stabilit obiective comune, mobilizând toate resursele necesare pentru asigurarea unor condiţii de viaţă decente şi demne pentru persoanele vulnerabile.

Această întâlnire de lucru face parte dintr-o serie lungă de dezbateri, prin care Direcţia de Asistenţă Socială Oradea vizează eficientizarea colaborării dintre instituțiile publice și private pentru furnizarea de servicii sociale de calitate celor în nevoie.

A fost evidenţiată de asemenea, nevoia de servicii integrate și adecvate pentru comunitatea noastră, evenimentul prilejuind o analiză a colaborării dintre instituțiile publice și private din perspectiva luării în comun a deciziilor, a finanțării serviciilor sociale și a colaborării în furnizarea acestora, astfel o implicare mai semnificativă a ONG-urilor în procesele de decizie, finanțare și furnizare a serviciilor sociale fiind necesară.

Prezentă la întâlnire, dna Arina Moş, directorul DAS Oradea, a punctat: „ Vă  mulţumesc pentru implicare şi sprijin în proiectele comunităţii, pentru că vă pasă de semenii noştri, şi pe această cale, vă invit să faceţi parte din grupul constituit la nivelul DAS Oradea, în vederea întocmirii diagnozei sociale a municipiului Oradea, în cadrul parteneriatului încheiat cu Universitatea Oradea, diagnoză care va sta la baza dezvoltării în viitor, împreună cu dumneavoastră, a unor noi servicii sociale la nivelul municipiului Oradea”.

A fost subliniată eficacitatea, potrivit căreia utilizarea resurselor publice are în vedere îndeplinirea obiectivelor programate pentru fiecare dintre activităţi şi obţinerea celui mai bun rezultat în raport cu obiectivele propuse.

Sectorul ONG s-a arătat interesat şi a mulţumit DAS Oradea pentru iniţiativa de a-i implica mult mai mult în comunitate şi pentru oportunitatea de a putea stabili împreună o viziune comună vizavi de ceea ce înseamnă servicii sociale de calitate în comunitate.

sursa: DASO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *