Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Congresul facultăților de teologie ortodoxă din Patriarhia Română


În data de 9 octombrie 2018, la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Episcop Dr.Vasile Coman” are loc Congresul facultăților de teologie ortodoxă din cuprinsul Patriarhiei Române.

La ora 9 se desfășoară un Tedeum la Capela facultății, iar de la ora 10 începe Deschiderea oficială a congresului, în Aula Magna a Univesității din Oradea.

Cu această ocazie se întâlnesc decani, prodecani, directori de departamente și cei ai școlilor doctorale din toată țara.

Congresul își propune să dezbată problemele identificate în învățământul teologic universitar din cuprinsul patriarhiei, strategiile privind misiunea lor în societatea actuală și găsirea de soluții pertinente la problematica societății noastre.

De asemenea, se urmărește ridicarea nivelului calitativ educațional și implementarea adevărurilor de credință în viața socială.

La congres participă 50 de personalități universitare de la 15 facultăți de teologie ortodoxă și departamente de teologie din cadrul facultăților din diverse centre universitare.

Lucrările congresului sunt legate de aniversarea a 95 de ani de la întemeierea învățământului teologic ortodox de la Oradea și a celor 55 de ani de învățământ superior la Oradea.

Toate acestea vor sta sub auspiciul Centenarului Marii Uniri.

sursa; Biroul de Comunicare al U.O.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *