Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În trei luni, din 7 cazuri de infecție au decedat 5 persoane


În judeţul Bihor din iulie și până în prezent au fost confirmate şapte cazuri de infecţie neuroinvazivă cu virusul West-Nile, din care 5 persoane au decedat.

Primul caz a fost confirmat în luna iulie 2018 la o persoană de sex masculin, aflat la studiu în Municipiul Oradea, şi domiciliată în judeţul Botoşani, motiv pentru care continuarea investigaţiilor a fost realizată de către D.S.P. Botoşani.

Al doilea caz a fost o persoană sex masculin în vârstă de 72 ani, domiciliată în localiatea Almaşu Mic, comuna Balc, internată în data de 16 august 2018 prin UPU la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea – secţia ATI. Diagnosticul la internare a fost: Comă. Bronhopneumonie. Sindrom convulsiv. Accident vascular sechelar.  Confirmarea infecţiei a fost în data de 13 septembrie  2018. Pacientul a decedat în data de 19 septembrie 2018 iar diagnosticul de deces a fost: Bronhopneumopatie. Insuficienţă respiratorie acută protezată. Acidoză metabolică. Meningoencefalită cu virusul West-Nile. Sepsis cu punct de plecare pulmonar. Hipertensiune arterială. Diabet Zaharat.

Al treilea caz este o persoană de sex masculin, în vârstă de 65 ani, domiciliată în localitatea Sântion, internată la secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea în data de 29.08.2018. Diagnosticul la internare : Meningoencefalită. Comă. Etilism cronic. Patologia asociată de care suferea pacientul este Hipertensiune arterială. Diabet Zaharat. Cazul a fost confirmat în data de 13 septembrie 2018 şi având o evoluţie favorabilă a fost externat în aceeași zi.

Al patrulea caz a fost o persoană de sex feminin, în vârstă de 67 ani şi domiciliată în localitatea Diosig, internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea în data de 4.09.2018. Diagnosticul la internare a fost: Insuficienţă cardiacă, Diabet zaharat. Infarct miocardic acut în antecedente. Tratament imunosupresor cronic pentru poliartrită reumatoidă. Cazul a fost confirmat în data de 20.09.2018 iar pacienta a fost externată de la Spitalul Clinic Municipal „Dr.Gavril Curteanu” Oradea în data de 8 octombrie 2018.

Al cincilea caz este un cetăţean cu domiciliul în Olanda, în vârstă de 85 ani, aflat în vizită în România începând cu data de 26.08.2018 în localitatea Diosig. Pacientul a fost internat în data de 12.09.2018 la Spitalul Clinic Municipal „Dr.Gavril Curteanu” Oradea cu diagnosticul la internare: Sindrom febril. Pneumonie interstiţială cu reacţie meningeală. Hipertensiune arterială. Cazul a fost confirmat în data de 20 septembrie 2018. Pacientul a decedat zece zile mai târziu.

Al şaselea caz este un pacient în vârstă de 70 ani, cu antecedente cardiovasculare (hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă valvulară şi hipertensivă), cu expunere în mediul urban (Beiuş). Pacientul a fost internat la Spitalul Clinic Municipal „Dr.Gavril Curteanu” Oradea, în perioada 31 iulie -14 septembrie 2018. Pacientul a decedat în data de 14 septembrie 2018.

Al şaptelea caz este un pacient în vârstă de 59 ani, cu antecedente cardiovasculare şi hematologice, cu expunere în mediul rural (localitatea Tărian).  Pacientul a decedat la 1 octombrie 2018.

Un alt caz, este un pacient în vârstă de 67 ani din comuna Bunteşti, internat în data de 6 septembrie 2018 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, pacientul a decedat în data de 25 septembrie 2018. În 4 octombrie s-a primit rezultatul pentru o probă serologică pozitivă. În vederea confirmării este necesară validarea cazului de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile Bucureşti.

Dr. Daniela Rahotă, DSP Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *