Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Spune NU violenței domestice!”, campania 2019, a polițiștilor bihoreni


Polițiștii de prevenire bihoreni s-au întâlnit cu cetățenii în cadrul Campaniei „Spune NU violenței domestice!”, menită să conștientizeze opinia publică cu privire la efectele negative ale acestui fenomen.

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor acționează în cadrul Campaniei preventive „Spune NU violenței domestice!”, campanie regională de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen, derulată în Bulgaria, Ungaria și România.

Campania constituie ultima fază a proiectului Strategii și Practici Eficiente de Justiție Penală pentru Combaterea Violenței de Gen în Europa de Est, proiect implementat în ultimii doi ani în cele trei țări. Activitățile vizează atât polițiștii, cât și publicul, inclusiv victimele și făptuitorii.

În acest context, polițiștii de prevenire bihoreni, alături de reprezentanți ai Fundației Lampas și de reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Bihor au desfășurat activități preventive cu diverse grupuri țintă, respectiv studenți, femei, elevi de liceu.

Astfel, polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de program s-au întâlnit cu studenții orădeni în cadrul unui eveniment informal, intitulat „Cafeneaua prevenirii”, organizat în incinta campusului Universității Oradea, în cadrul căruia au discutat despre violența domestică, despre semnele unei relații toxice sau abuzive, despre pașii de urmat pentru victimele violenței domestice și despre ordinul de protecție provizoriu.

În cadrul campaniei, polițiștii sunt echipați cu ghiduri de buzunar, utile în recunoașterea cauzelor, semnelor, semnalelor și efectelor violenței bazate pe gen, ajutându-i să adopte o atitudine mai sensibilă faţă de victimele acestui fenomen.

De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de program au desfășurat acțiuni preventive în locuri publice din municipiul Oradea, în care au interacționat cu cetățenii pe această temă și au distribuit materiale cu caracter informativ – preventiv.

În cadrul aceleiași campanii, a fost organizată o expoziție de desene pe tema prevenirii violenței domestice. Desenele sunt realizate de elevii Liceului de Arte din municipiul Oradea și sunt expuse la Oradea Plaza.

Acțiunile polițiștilor de prevenire bihoreni continuă în perioada următoare cu întâlniri cu cetățenii din mediul rural și cu studenții orădeni.

Alina Fărcuța, IPJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *