Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Proiect româno-maghiar pentru conservarea patrimoniului cultural și istoric


Vă invităm la conferința de presă de deschidere a proiectului Romanian-Hungarian cross-border Education Centre of Cultural and Historical Heritage / Centru Educaţional Transfrontalier Româno-Maghiar pentru conservarea patrimoniului cultural și istoric (ROHU – 446),  finanțat prin programul Interreg V A România Ungaria, având ca lider de proiect Primăria din Debrecen, partenerii în proiect fiind Csokonai Szinhaz din Debrecen, Revista Várad și Muzeul Țării Crișurilor. Evenimentul va avea loc în data de 18.12.2020, la ora 10.00, în Oradea, în Holul Muzeului Țării Crișurilor.

La eveniment va participa dl. dr. Aurel Chiriac, Director General-Manager al Muzeului Țării Crișurilor, și ziariști din presa locală, reprezentanți ai Consiliului Județean Bihor și ai partenerilor de proiect.

Vă așteptăm cu drag!

 

PROGRAMUL CONFERINȚEI DE PRESĂ DIN DATA DE 18.12.2020

9.30 – Înregistrarea participanților

10.00 – Aurel Chiriac, manager, Muzeul Țării Crișurilor

10.30 – Reprezentant al Consiliului Județean Bihor


10.50 – Prezentare 3D a proiectului


11.00 – Vizi
tă șantier


11.20 – Bufet

 

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței și care necesită o abordare comună, precum și soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune și dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde județele Arad, Bihor, Satu Mare și Timiș pe partea română a graniței și, respectiv, județele Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.

 

Cristina PUȘCAȘ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *