Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Teatrul Regina Maria anunță premiera spectacolului ”Colivia nebunelor”, de Jean Poiret, regia Daniel Vulcu, care va avea loc vineri, 16 decembrie, de la ora 19, la Sala Mare


Jean Poiret, după numele original Jean-Gustave Poiré (17 august, 1926, Paris – 14 martie, 1992, Paris), este un nume mare al cinematografiei şi al teatrului francez. A fost actor de teatru şi film, autor a numeroase piese de teatru şi scenarii care au fost transformate în filme de succes. A lucrat în colaborare cu mari regizori ca François Truffaut (Le Dernier Métro) şi Claude Chabrol (Inspecteur Lavardine), lăsând în urmă multe roluri memorabile. În ceea ce priveşte activitatea sa în teatru, Jean Poiret rămâne cunoscut ca un important reprezentant al teatrului de bulevard. A scris și a interpretat mai multe piese de succes, dintre care cele mai cunoscute sunt: Colivia nebunelor, Sărbători fericite! şi Raţă cu portocale.

Colivia nebunelor (La cage aux folles) este textul care l-a consacrat ca autor, prin care revine la sursa vervei sale comice: umorul de cabaret. Producția originală a piesei a avut loc la Théâtre du Palais-Royal în 1 februarie 1973, avându-l pe Jean Poiret însuși în distribuție, care a interpretat unul dintre rolurile principale. Critica de specialitate a primit cu entuziasm comedia, care a avut de-a lungul timpului peste 2.000 de reprezentații, a inspirat mai multe filme și a fost adaptată într-un musical de pe Broadway, câștigător al premiului Tony.

Georges, managerul unui club flamboaiant de drag queens și Jennot, interpretul vedetă al clubului, trăiesc de 15 ani o poveste de dragoste fericită în Saint-Tropez. Când fiul lor hotărăște să se însoare, cuplul gay este pus în fața unei provocări neașteptate: vor accepta părinții ultraconservatori ai logodnicei orientarea lor, sau ar fi mai bine să-i mintă?

Muzical, emoționant, atrăgător și uimitor, spectacolul „Colivia Nebunelor” este o capodoperă comică despre dragoste și preconcepții.

La Oradea, spectacolul „Colivia nebunelor” este pus în scenă de Daniel Vulcu, iar din echipa de creație mai fac parte: Răzvan Chendrean (decor), Oana Cernea (costume), Dimény Levente și Nadin Törteli (coregrafie) și Lăcrămioara Deac (pregătire muzicală).

Din distribuție fac parte actorii: Răzvan Vicoveanu (Georges), Richard Balint (Jeannot), Eugen Neag (Mercedes), George Dometi (Iura), Sebastian Lupu (Jurnalistul), Ciprian Ciuciu (Laurent), David Constantinescu (Măcelarul), Alexandru Rusu (Domnul Dienlafoi), Corina Cernea (Doamna Dienlafoi), Georgia Căprărin (Muriel), Angela Tanko (Simone) și Carina Bunea, Adela Lazăr, Alina Leonte, Mirela Niță Lupu, Ioana-Maria Repciuc (Cabaret). Tot din cabaret fac parte și tinerii actori orădeni Tudor Manea, Cosmin Petruț și Paul Tripon, proaspăt absolvenți, care pășesc pentru prima oară pe scena Teatrului Regina Maria.

Următoarele reprezentații ale spectacolului COLIVIA NEBUNELOR vor avea loc în data de 20 decembrie (sold out), 12 și 25 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Mare. Biletele s-au pus deja în vânzare la agenția teatrului (deschisă de marți până vineri între orele 10:00 și 14:00 sau cu o oră înainte de spectacole) și online de pe Eventim.ro.

Mai multe informații despre spectacol găsiți pe site-ul Teatrului Regina Maria.

Vă așteptăm cu drag la teatru!


Ramona Nemeș
Secretar artistic
Teatrul Regina Maria
 0747 314 263
 ftsoradea@gmail.com
 Piața Regele Ferdinand I, Oradea
 www.teatrulreginamaria.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *