Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

A cincea expoziție IMPULS, la Tucano Caffe


Vineri seara, a cincea expoziție IMPULS, „Formări și deformări”, a studentei Alice Condurache, a avut loc la Tucano Caffe.

La eveniment au luat parte organizatorii proiectului, decanul Facultății de Arte, doamna Corina Andor, directorul de Departament, Teofil Știop, coordonatorul expoziției, Corina Baciu, Rodica Indig din partea Ars Nobilis.  

„Studentă în anul al III-lea la specializarea Arte Decorative, Alice Condurache ne introduce într-un univers fascinant, construit cu o deosebită migală și atenție, la cele mai mici detalii, în care vrea parcă să se ia la întrecere cu natura. De altfel, după cum chiar ea mărturisește, citatul ei preferat este celebra afirmație a lui Dürer: „Arta se află în natură, iar cine o poate desena, acela o posedă”. Simțindu-se apropiată de universul arhitectural al barocului și Art Nouveau-ului, compozițiile sale abundă de elemente vegetale și marine, precum și de simboluri cum ar fi crinul regal, balaurul sau aripa. Dincolo de a fi o simplă sursă de inspirație, aceste curente artistice se constituie ca un punct de plecare într-o abordare personală, Alice descoperind metode noi de a descompune spațiul sau de a-l scoate în evidență prin diferite materiale (cerneluri, baițuri și rășini) și prin tehnica arderii fragmentelor de lut. Dovedind o bună stăpânire a acestor tehnici și materiale, ea reușește să surprindă și să recreeze, dincolo de formele create, un anumit tip de spiritualitate și de trăire proprii atmosferei Art Nouveau-ului. Integrând în lucrările sale elemente de feronerie sau de lemn, identice cu cele salvate în urma degradării vechilor clădiri Art Nouveau din Oradea și din Botoșani (orașul ei natal), Alice Condurache trage și un semnal de alarmă față de necesitatea conservării acestui patrimoniu atât de important”, afirmă conf. univ. dr. Ștefan Gaie, în catalogul evenimentului.

Calendarul următoarelor evenimente IMPULS este:

1 iunie – Pictură și Multimedia, Tiberiu Zsoldi, Muzeul Orașului Oradea, la ora 18

2 iunie – Design Oliviu Deines, Aula Magna, Strada Universității nr. 1, la ora 18.

Cristina PUȘCAȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *