Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

A XIV-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Fizică Medicală


În perioada 4-6 Noiembrie 2016 se desfăşoară la Oradea a „XIV-a Conferinţă Naţională de Fizică Medicală” organizată de Colegiul Fizicienilor Medicali din România în colaborare cu Departamentul de Fizică al Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii Oradea.

fizica2În fiecare an, Conferinţa Naţională de Fizică medicală (IOMP) propune o temă de dezbateri pentru marcarea acestei zile. Tematica acestui an este “Educația în Fizica Medicală – cheia spre succes”.
Fizica Medicală este un domeniu interdisciplinar, care necesită cunoștințe din multiple domenii ale științei. Prin urmare, cheia succesului în Fizica Medicală constă în îmbinarea și armonizarea disciplinelor care contribuie la dezvoltarea acestei ramuri: fizica, biologia, chimia, informatica, medicina.
Departamentul de Fizică a Universității din Oradea marchează această zi prin prezentări științifice de interes general despre Fizica Medicală, realizate de către elevi, studenți, cadre didactice și medicale. Prezentările din acest an vor acoperi, atât domeniul imagisticii medicale, a tratamentului cu radiație, cât și aspecte ale tehnologiei moderne care contribuie la cercetarea în domeniu și dezvoltarea acestei ramuri științifice.
fizica3 Pentru a marca importanța Fizicii Medicale în medicina modernă, Organizația Internațională de Fizică Medicală (IOMP) a stabilit data de 7 noiembrie ca fiind Ziua Internațională a Fizicii Medicale. Data aleasă coincide cu ziua de naștere a celei care este considerată prima fiziciană medicală, doamna Marie Curie. Anul acesta Oradea, alături de IOMP, marchează pentru a 4-a oară în istorie, Ziua Internațională a Fizicii Medicale.

Biroul de presă al Universităţii Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *