Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Acţiune caritabilă


„Împreună putem să îl ajutăm pe Rareş”

Raresproiect – eveniment prin care Asociaţia Alsterdorf Oradea susţine Asociaţia Rareş Ştefan

Asociatia Alsterdorf in parteneriat cu Administraţia Domeniului Public – Grădina Zoologică Oradea, Camera de Comert si Industrie Bihor, Fundatia Copii Dragostei Alesd, Imago Media, Asociatia Centrul Educational Forfun, LB Shows, Basti Box Salonta, Zi de Zi Oradea & Bihor, sustin evenimentul caritabil „Împreună putem să îl ajutăm pe Rareş”.

Scopul evenimentului il constituie strângerea de fonduri pentru copilul Rareș Ştefan, pentru ca acesta sa poata beneficia de „terapia cu delfini”, la o clinica din Turcia, terapie recomandata  in cazul afectiunii de care sufera.

Rares este diagnosticat cu tetrapareză mixtă piramidala și extra-piramidala, epilepsie simptomatică și retard psihomotor, cauza cea mai probabilă fiind o culpă medicală. El are nevoie de recuperare medicală specială şi continuă, o parte din costuri putand fi acoperite de familie, însă, terapiile considerate eficiente, prin care el poate fi recuperat sunt foarte costisitoare, ridicandu-se la peste 20.000 euro pe an, plus cheltuielile aferente deplasărilor atât în ţară cât şi în străinătate. La 2 ani, Rareș nu stă ridicat, nu ține în mână o jucărie, nu își susține corect capul și nu vorbește.

In cadrul actiunii caritabile, persoanele cu dizabilităţi intelectuale din cadrul Asociaţiei Alsterdorf, expun spre vanzare, produse confectionate manual, (tablouri din seminţe, sticle pictate sau decorate, brăţări şi cercei, suporturi de lumanari, farfurii decorate prin tehnica şerveţelului) realizate de ei in cadrul atelierelor de terapie ocupationala.

Prin implicarea in acest proiect, a persoanelor cu dizabilitati psihice si mintale, institutionalizate, se doreste constientizarea publicului  asupra integrarii dificile in societate a acestora, cu toate ca, dupa cum reiese si din evenimentul amintit, tinerii pot sa contribuie in comunitate daca li se acorda sustinerea adecvata si un mediu de sprijin.

Pentru informatii suplimentare  solicitati detalii domnului Emil Cuc, managerul Asociatiei Alsterdorf, sau apeland telefonic numarul 0771562091.

   Sursa: Asociaţia Alsterdorf Oradea

Tags: , , ,