Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Secularismul intolerant şi islamul terorist sunt reale pericole ale umanităţii


jihadisti3jpg În 2016 au fost ucişi în întreaga lume peste 90.000 de creştini, cu 10.000 mai mulţi ca-n 2015. Majoritatea lor covârşitoare au fost ucişi din pricina credinţei lor creştine. Au fost ucişi cu precădere de musulmani şi islamişti.
Putem anticipa, deci, cu durere şi îngrijorare, că masacrul creştinilor în mâinile musulmanilor jihadişti va continua şi în 2017. În doar ultimele 14 luni terorismul islamist a făcut ravagii, cu precădere în Europa, dar şi in Statele Unite. Din nefericire atacurile teroriste sunt tot mai frecvente şi se extind în părţi noi ale lumii.
În 19 decembrie a avut loc ultimul atac terorist islamic în jihadisti4 inima Europei.
În acea zi, in Elvetia 3 persoane au fost împuşcate într-un centru islamic din Zurich, ambasadorul Rusiei a fost asasinat în Ankara şi 12 oameni inocenţi au fost ucişi, iar alţii 48 răniţi, când un camion, condus de un terorist islamist tunisian, a trecut peste un grup de persoane inocente in inima Berlinului care cumpărau cadouri de Crăciun pentru cei dragi. Tot în 2016 au fost înregistrate cel puţin alte 10 atacuri islamiste împotriva creştinilor din Europa.
În iulie, doi islamisti au ucis un preot într-o biserică din Normandia.
Tot in iulie, de Ziua Bastiliei, un terorist islamist a ucis 84 de persoane la Nisa trecând cu camionul peste ei. jihadisti6 În martie au fost ucise 34 de persoane, şi 190 rănite, în atacuri islamiste coordonate în Bruxelles, iar în noiembrie 2015, 130 de persoane au fost ucise de teroriştii islamici în inima Parisului.
La aceste atacuri sângeroase se adaugă zecile de mii de creştini ucişi în 2016 din cauza credinţei lor de către islamişti, în Orientul Mijlociu, Egipt, Libia, Nigeria, Mali, Niger, Somalia, Kenia. Lista este lungă şi practic-vorbind, interminabilă. Îngrijoratoare sunt şi ştirile frecvente care parvin din centrele de refugiaţi din Germania şi Franta unde migranţii musulmani ameninţă, persecută şi chiar ucid refugiaţii creştini care fug din Orientul Mijlociu să-şi scape viaţa, fără ca autorităţile germane ori franceze să intervină.

Mutilarea simbolurilor creştine

jihadisti1 Toleranţa şi naivitatea autorităţilor occidentale faţă de islamişti însă se manifestă şi la alte nivele. Radicaliştii islamişti mutilează, decapitează ori distrug în întregime, statui creştine şi simboluri religioase creştine in cimitirele germane fără ca autorităţilor să le pese. Un articol publicat in decembrie reflectă dimensiunile enorme ale acestei probleme. Peste tot unde ajung, islamistii distrug simbolurile religioase, din Afganistan, unde au dobândit notorietate distrugând statuia lui Buda, veche de mai bine de 1000 de ani, până la Tombuctu, în Mali, unde cu câţiva ani în urmă au distrus simbolurile religioase vechi de dinaintea convertirii localnicilor la islam. Din nefericire, Europa nu face excepţie acestor acţiuni deosebit de agresive şi intolerante.
jihadisti5 În 2016, de exemplu, doar in Germania, islamistii au mutilat, decapitat ori distrus in intregime 50 de statui ale lui Hristos ori alte statui crestine. In 2015, 40 de sculpturi crestine au fost distruse, tot in Germania. Poliţia germana a interogat citiva suspecti islamisti, dar anchetele au fost sistate dupa ce suspectii au fugit in Siria. [Detalii: http://pamelageller.com/2016/12/85589.html/]
Mutilarea sculpturilor şi statuilor creştine nu se face la voia întâmplării. Ea denotă ura islamiştilor ajunşi în Europa împotriva creştinilor, cât şi obiectivul lor de anihilare în întregime a creştinismului. Mutilarea simbolurilor religioase exprimă intenţia de anihilare a celor pentru care aceste simboluri religioase sunt importante şi relevante.
Secularismul face exact la fel si urmareste acelasi obiectiv, dar nu prin violenta ci prin constrangeri de multiple feluri. Multe, chiar foarte multe, sunt incidentele in care crestinii occidentali au fost concediati, dati in instanta, ori gasiti vinovati de prozelitism pentru ca abordeaza simboluri religioase in public ori la locul de munca.

Alianţa secularismului şi a jihadiştilor terorişti

jihadisti8 Incidentele enuntate mai sus sunt bine cunoscute si publicului din Romania. Dar comentariul de azi atentioneaza asupra unui fapt ori nuante mai putin cunoscute pe care inca nu le-am analizat. Ori, am putea mai bine spune, al unui curent pe care l-am depistat de citiva ani incoace si inca nu l-am comentat. Exista o alianta nedeclarata, tacita intre secularismul european si islamismul terorist. Poate vi se pare bizara aceasta afirmatie dar e corecta. Secularismul vede in islamul radical un aliat de baza in batalia secularismului impotriva crestinismului, iar musulmanii vad in secularism un aliat de baza in campania lor de anihilare a jihadisti9 creştinilor. Scopul ultim al secularismului este anihilarea religiei, a influenţei ei, şi eliminarea ei din spaţiul public. Şi in primul rând, marginalizarea si eliminarea crestinismului. Scopul islamismului terorist este identic – eliminarea creştinismului.

Care esta baza acestei afirmaţii?

Este practic imposibil să dai peste un articol critic la adresa religiei musulmane în mass media occidentală, ori în România.
În contrast, zilnic sunt publicate o sumedenie de articole, tot jihadisti10 în mass media occidentală şi chiar din România, care atacă creştinismul, îl trivializează şi ridiculizează, ii atacă teologia, promovează ateismul, ridiculizează preoţii, pastorii, Vaticanul şi-i îndoctrinează pe tineri, în sentimente de ură faţă de creştinism. Practic vorbind, mai nimic pozitiv nu se scrie despre creştini ori creştinism în mass media occidentală ori română. Pe de altă parte, însă, depistăm tot mai multe materiale care tind să pună intr-o lumină pozitivă religia musulmană şi să atribuie, subtil, o oarecare inocenţă a exceselor de violenţă islamiste, sărăciei ori tensiunilor dintre israeliţi şi palestinieni, ori şomajului ridicat la tinerii musulmani. În Tunisia, de exemplu, şomajul e de 15% iar în rândul tinerilor de 30%. jihadisti15 Ba unele comentarii occidentale chiar afirmă că islamul este o religie a păcii, o afirmaţie cu totul bizară şi ilogică, considerând evidenţa masivă care dovedeşte că islamul este, fundamental vorbind, o religie cu un trecut violent, bazat pe o teologie a violenţei.

Un exemplu grăitor

Un recent exemplu al naivitatii intelectualilor occidentali privind islamul este un Raport publicat in octombrie de Southern Poverty Law Center („SPLC”), un think tank (fundatie) american. jihadisti12 Titlul Raportului da usor de inteles ca aceasta organizatie este anti-crestina si pro-islamica: Field Guide to Anti-Muslim Extremism („Ghidul extremismului anti-musulman”). [Raportul poate fi accesat aici: https://www.splcenter.org/20161025/journalists-manual-field-guide-anti-muslim-extremists] SPLC nu este un think tank chiar necunoscut romanilor. Cu ani in urma, aceasta organizatie extremista, anti-crestina si prohomosexuala a cautat sa-si extinda activitatile si in Romania. A fost fondata initial sa promoveze integrarea si egalitatea rasiala in America cu zeci de ani in urma.
De mai bine de 50 de ani, insa, SPLC a devenit irelevant si a trebuit sa se reprofileze pentru a ramine oarecum relevant si sa tina pas cu timpul. Asa a devenit, in ultimele decenii, jihadisti17` un bastion al drepturilor homosexualilor si musulmanilor.

Afirmaţiile Raportului SPLC sunt cu totul extreme.

După 11 septembrie 2001, Raportul afirma că musulmanii Americii au fost constant atacati si etichetati, pe nedrept, ca fiind ucigasi, teroristi, misogini. Si asta cu toate ca, conform unui studiu a lui Peter Berger, expert in terorism, numarul musulmanilor inrolati in grupuri teroriste este intre 85.000 si 106.000 (3.000 dintre ei provin din Tunisia). SPLC extrapolează că tot la 15.000 de musulmani există un terorist inrolat intr-un grup terorist. Un număr nesemnificativ care nu trebuie sa ingrijoreze, afirma Raportul. jihadisti18 Un numar care nu inseamna nimic. SPLC s-a angajat, deci, sa rectifice imaginea negativa a musulmanilor, denuntind intelectualii, scriitorii si jurnalistii occidentali pe care SPLC ii considera ca fiind anti-musulmani si extremisti. Raportul SPLC identifica nu mai putin de 15 astfel de „extremisti anti-musulmani.”

Cine sunt ei?

Prima e Ann Corcoran din New Jersey care atentioneaza din 2007 asupra pericolului jihadist. Steven Emerson, tot jihadisti20 un american, e ridiculizat pentru ca atentioneaza Europa privind influxul masiv de musulmani. Brigitte Gabriel e denuntata pentru ca in opinia ei musulmanii nu pot fi cetateni loiali. Frank Gaffney Jr. e numit paranoid, iar Pamela Geller e ridiculizată pentru motto-ul ei „stop islamization of America” („stopaţi islamizarea Americii”). John Guandolo e ridiculizat pentru afirmaţiile lui că 80% din moscheele Americii sunt sub influenţa lui Muslim Brotherhood. David Horowitz e un fost marxist care, dindu-şi seama de erorile secularismului, a devenit un suporter al creştinismului pe care îl promovează ca stăvilar impotriva secularismului şi jihadismului. Ryan Mauro e şi el american, cunoscut pentru filmele lui in care expune terorismul jihadist. Raportul SPLC îl atacă şi pe el.jihadisti21 Deosebit de virulente sunt atacurile SPLC impotriva intelectualilor musulmani occidentali care expun şi militează impotriva terorismului islamic. Ayaan Hirsi Ali e probabil cea mai cunoscută femeie musulmană din Occident care scrie prolific şi conferenţiază masiv împotriva islamului radical. Născută în Somalia, Hirsi Ali a scăpat in Europa unde s-a stabilit în Olanda şi în timp a fost aleasă în Parlamentul Olandei.
Urmare a divorţului ei în Olanda, Hirsi Ali a ajuns in America unde a devenit cetăţean american. SPLC o atacă pentru afirmaţiile ei că islamul este „noul fascism” care promovează „un cult destructiv şi nihilist al morţii”.
În aceeaşi categorie e plasat si Maajid Nawaz, cetatean britanic nascut in Pakistan dar care locuieste in Londra. jihadisti22 Despre Nawaz am scris de doua ori in vara anului trecut cind am facut recenzia cartii lui, publicate cu putini ani in urma, in care explica cum a devenit terorist, a abandonat jihadismul, si a devenit o voce influenta in miscarea de deradicalizare a tinerilor jihadisti. A fondat influentul think tank Quilliam Foundation (tancul de cositor al fundaţiei Quilliam).

From the Womb to the Tomb (Din pântec la mormânt)

De ce mass media occidentala tace si nu critica islamul? De teama si lasitate. O explicatie deosebit de plastica in sensul acesta a fost data de un imam american pe postul de televiziune american Fox News in prima saptamina a anului. jihadisti24 Imamul a fost invitat să dezbată, împreună cu un comentator creştin, atacurile lansate de Hollywood împotriva unei cântăreţe americane, creştine, de culoare care a declarat recent, într-o biserică din Houston, că homosexualii sunt posedaţi de un duh demonic.
Imamul afirmă ca islamul condamnă sodomia la fel ca şi creştinismul. Întrebat fiind „de ce Hollywood nu atacă musulmanii care fac afirmaţii similare la adresa homosexualilor”, imamul a dat o explicaţie care ar trebui să îngrijoreze şi să ne dea tuturor de gândit. Spre deosebire de creştini, zicea el, daca musulmanii sunt atacaţi, ei nu întorc obrazul ci răspund cu violenţa.
Afirma el: „we will go after you from the womb to the tomb”, adica ” vă vom vâna din pântece până-n mormânt”.
Aceaşi laşitate e dovedită şi de mass media occidentală, liderii politici occidentali şi de fosta Administraţie a SUA. Iar jihadisti27 asta se reliefează în slăbiciunea Administraţiei Obama şi lipsa ei de eficacitate în combaterea terorismului islamist. După opt ani de preşedinţie obamiană, pericolul jihadist e mai extins, divers şi incisiv ca înainte şi jihadiştii au câştigat mai mult teritoriu, au mai mulţi terorişti înrolaţi în acţiunile lor, mai multă munitie, sunt mai bine organizati, mai sofisticati si mai bogati. Pot finanta actiuni mai variate, mai multe si mai letale decit acum opt ani. E vremea ca Europa şi America să se trezească din somnolenţă şi să-şi asigure securitatea. [Recomandăm să citiţi un articol despre eşecul Administraţiei Obama în confruntarea cu islamul publicat de jurnalista americană M. G. Oprea.

Biroul de presă al Alianţei Familiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *