Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Alți 17 migranți irakieni și sirieni, călăuziți de un turc, depistați la Diosig


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig au depistat în noaptea de 9 septembrie, 17 cetăţeni din Irak  şi Siria, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu ajutorul unei călăuze, de cetăţenie turcă.

Poliţiştii de frontieră de la Diosig, au oprit pentru control, pe raza localităţii Săcuieni, o autoutilitara marca Ford Transit. legitimându-l pe șoferul de cetăţenie turcă N.K, în vârstă de 33 de ani. Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, ei au solicitat şoferului deschiderea compartimentului autoutilitarei, unde au fost descoperite, culcate pe podea, 17 persoane de origine afroasiatică, motiv pentru care atât şoferul, cât şi persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanel din mașină sunt cetăţeni sirieni și irakieni, 10 bărbaţi, 2 femei și 5 minori, adulții având vârste cuprinse între 20 şi 46 de ani, iar minorii între 1 şi 14 ani, toți fiind solicitanți de azil în România.

La cercetări, s-a stabilit că persoanele în cauză intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen. Şoferul a declarat că a fost abordat de câţiva cetăţeni străini, în Timişoara care l-au rugat să-i transporte într-o localitate din apropierea frontierei cu Ungaria.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit migranţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, împotriva acesteia luându-se măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Subcomisarul Loredana Chifor, purtător de cuvânt al ITPF Oradea

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *